De beste iPad-apps van 2012

iPadclub.nl zet de beste 10 iPad-apps en iPad-games van 2012 op een rij. Een lijst met applicaties waar we naar blijven terugkeren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Beste iPad-apps 2012 Rayman header2012 zit erop. Een jaar met ontzettend veel nieuwe iPad-apps, de een nog mooier en beter dan de ander. Aan het eind van het jaar wordt het tijd om de balans op te maken. iPadclub.nl selecteert de tien beste apps van het jaar. Toepassingen en games die we blijven opstarten en blijven gebruiken.

Deze lijst is samengesteld aan de hand van de favoriete iPad-apps van app-recensent Bart Breij in 2012. Deel je graag eigen favorieten of volgens jou onmisbare apps die dit jaar zijn uitgebracht? Noem ze vooral in de reacties!

10. Bastion – Een mengelmoes van kunst en game, dat is Bastion. Niet alleen in hoe schilderachtig en kleurrijk het spel eruit ziet, maar ook in hoe het wordt verteld. Een brommende mannenstem doet verslag van al wat je uitspookt in beeld. Of je een tegenstander nou een mep verkoopt met de zware hamer die je hebt, of pardoes van de afgrond valt: het maakt hem niet uit. Ondertussen wordt de hele spelwereld om Bastion heen opgebouwd: overal waar je loopt, zie je ter plekke de omgeving voor je neus ontstaan. Met vooruitstrevende veegbesturing of met analoge stick op het scherm, dat maakt niet uit: Bastion is een heerlijk speelbaar en schitterend uitziend actiespel. Een echte wauw-factor als je net een iPad hebt gekocht.
Downloaden: Bastion (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Beste iPad-apps 2012 Bastion

9. Hoe leuk is NL? – Erg fraai, deze applicatie om leuke uitjes in eigen land mee te ontdekken. Nadat je de informatie hebt gedownload, kan je bladeren door ludieke tips in heel Nederland, elk voorzien van een leuke omschrijving en verschillende foto’s om te bekijken. Bij elke tip zie je meteen een aantal suggesties om te eten of te overnachten. Misschien wel de mooiste Nederlandse iPad-app.
Downloaden: Hoe leuk is NL? (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Beste iPad apps 2012 Hoe leuk is NL

8. Gmail – Nog nooit was e-mail zo prettig en fraai op de iPad als in de officiële Gmail-app van Google. Een stijlvol witte mail-app waarin je maximaal zes Gmail-adressen kan benaderen en bedienen, met prachtige animaties en snel scrollen en zoeken. Alle geavanceerde Gmail-functies als selecteren en labelen, archiveren en prioriteren zitten erin. De pushberichten en het toevoegen van meerdere bestanden in een mail maken het af.
Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Beste iPad-apps 2012 Gmail

7. Pocket – Een lees-later dienst waarin je artikelen kan bewaren voor offline lezen als je onderweg of op vakantie bent. Ideaal. Pocket wordt zo’n beetje door eke denkbare applicatie ondersteund en kan dus vanuit allerlei hoeken worden voorzien van tekst, foto’s en zelfs video’s (behalve YouTube). De app ziet er minder stijlvol, maar wel wat frisser uit dan concurrent Readability dat ook gratis is te downloaden.
Downloaden: Pocket (gratis, universele app, iOS 5.0+)
Downloaden: Readability (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Beste iPad-apps Pocket 1

6. Tweetbot for Twitter – Dé Twitter-app voor zware gebruikers van het sociale netwerk heeft de geweldige toevoeging dat hij automatisch nieuwe berichten in de timeline laadt. De applicatie werkt sneller dan de officiële app, heeft dezelfde mogelijkheid voor pushberichten, bewaart zoekresultaten en geeft je de mogelijkheid om de reacties op andere gebruikers te bekijken. Tevens kan je gebruikers en hashtags (tijdelijk) het zwijgen opleggen.
Downloaden: Tweetbot for Twitter (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Beste iPad-apps 2012 Tweetbot for Twitter

5. Rayman Jungle Run – Een platformspel met maar twee knoppen: één om te springen en één om te stompen. Het rennen doet Rayman Jungle Run zelf voor je en daar heeft het een fenomenale ervaring met fantastische decors omheen gebouwd. De vijftig levels zijn elk bezaaid met 100 looms die je moet pakken, maar om die optimale score te bereiken moet je talent op het gebied van timing en reflex uit de kast trekken. Ondertussen veranderen de decors terwijl je er doorheen stormt, met altijd doorkijkjes naar gangetjes die je ook kan nemen om die ene laatste loom nog mee te pakken. En dan hebben we het nog niet gehad over de bonuslevels… beter wordt leveldesign niet op de iPad.
Downloaden: Rayman Jungle Run (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Beste iPad-apps 2012 Rayman Jungle Run

4. YouTube – Als Apple hem niet meer aanbiedt, dan doet Google het zelf wel. De officiële YouTube-app is bijna een verplicht nummer op elke iPad. Het biedt alles wat je van de site gewend bent, maar dan geoptimaliseerd. Video’s kijken, kanalen, reacties lezen en geven, video’s toevoegen aan een afspeellijst en die oproepen, zoeken. YouTube is als een vis in het water op Apple’s tablet.
Downloaden: YouTube (gratis, universeel, 5.0+)

Beste iPad-apps 2012 YouTube

3. iFanzy – Stijlvol uitgevoerde app die net zo leest als een papieren gids: de zenders staan naast elkaar met de programmering eronder. Je kan tot zeven dagen vooruit kijken en kan een herinnering instellen voor al je favoriete programma’s. Daarnaast kan je in het beginscherm je favoriete zenders zetten en zie je meteen wat daar op dit moment op is. Ook kan je vanuit de app ‘tweede scherm’ toepassingen meedoen, waar televisieprogramma’s steeds vaker gebruik van maken.
Downloaden: iFanzy (gratis, iPad, 5.0+)

Beste iPad-apps 2012 iFanzy tv-gids

2. Paper by Fiftythree – Door Apple zelf uitgeroepen tot iPad-app van het jaar en dat is geen toeval. Paper is een prachtige applicatie om in te tekenen met je vinger of met stylus, met gesimuleerde openslaande pagina’s en verschillende schetsboeken die je kan aanmaken. De applicatie is gratis te downloaden en te gebruiken, maar je betaalt bij voor extra tekengereedschappen. Het is bijna lastig iets lelijks op ‘papier’ te krijgen in Paper.
Downloaden: Paper by Fiftythree (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Beste iPad-apps 2012 Paper by Fiftythree

1. Walking Dead – Het beste spel dat dit jaar is uitgekomen. Walking Dead plaatst je in een wereld die wordt overlopen door zombies, maar in plaats van een geweer te pakken en iedereen overhoop te schieten, ga je op zoek naar menselijke houvast en raak je verstrikt in een web van lastige persoonlijke keuzes die direct gevolgen hebben voor het verhaal. Met de aankoop van de app koop je alleen het eerste van de vijf hoofdstukken. Voor de rest van het verhaal betaal je 14 euro in totaal, en daarvoor zit je heel wat uren aan de iPad gekluisterd. Een onvergelijkbaar innemende ervaring.
Downloaden: Walking Dead (€4,49, universeel, iOS 4.2+)

Beste iPad-apps 2012 Walking Dead The Game

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 12:28
Categorie Uncategorized
Onderwerpen applijst, iphone dev team, jaaroverzicht, jailbreak, musclenerd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.