DIY.org: uitvindingen delen met de rest van de wereld

iPhone-applicatie DIY.org laat je zelfgemaakte creaties delen met andere gebruikers.

DIY.orgKnutselaars kunnen zich voortaan laten uitdagen door de nieuwe iPhone-applicatie van website DIY.org. Door foto’s te maken van alles dat je zelf hebt gemaakt en dit te categoriseren, kunnen anderen je uitvinding terugvinden en er een reactie bij achterlaten. Hierdoor wordt DIY.org een database gevuld met andermans zelfgemaakte speelgoedauto’s, instrumenten, vliegers en andere creaties. De app en website zijn vooral gericht op kinderen: bij de registratie moet je het e-mailadres van je ouders opgeven en word je aangemoedigd om een fantasienaam te gebruiken. De dienst is echter Engelstalig.

De uitvindingen die je op DIY.org vindt, verschillen flink van moeilijkheidsgraad: sommigen laten een auto gemaakt gemaakt met Lego al zien, maar de meest fervente knutselaars kunnen ook gadgets laten zien die ze zelf met bijvoorbeeld een Arduino-printplaat hebben gemaakt. Bij iedere creatie op DIY.org kun je reacties of een simpele like achterlaten.

DIY.org 2

DIY.org probeert een eigen wereldje te creëren: gebruikers krijgen voordat ze registreren een animatiefilmpje te zien waarin een jong personage zijn eigen uitvindingen maakt, waarna ze zelf een dierenhoofd moeten kiezen om met hun account te associëren. Bij het kiezen van een gebruikersnaam staat er automatisch iets voor je ingevuld. Ook het wachtwoord wordt voor je gekozen.

Downloaden: DIY.org (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2012, 11:58
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.