Tour Wrist voor iPad: 360 graden rondkijken op je vakantiebestemming

Tour Wrist is een interessante applicatie voor mensen die op vakantie willen en eerst willen rondkijken. De oplossing is ook te gebruiken voor onroerend goed (te koop staande huizen), hotels, winkelcentra en andere organisaties.

tour wristTour Wrist klinkt als ‘tourist’ als je het snel uitspreekt en dat is ook de bedoeling met deze app. Je kunt als toerist op pad gaan in een vreemde stad, zonder dat je de deur uithoeft. We lieten de app vorige week al zien in een aflevering van iCulture Weekly en bombardeerden het daar zelfs tot app van de week. Tour Wrist is namelijk veel leuker dan de gangbare augmented reality-applicaties, waarbij je in je eigen omgeving moet rondkijken. Met Tour Wrist ga je naar verre oorden. Dat kan vanaf de iPhone, maar eigenlijk is de iPad veel geschikter.


Je kiest een van de featured locaties uit of zoomt in op een wereldkaart, naar de plek waar jij wilt rondkijken. In de appshow keken we rond vanaf het dak van het Louvre, vanaf Montmarte en in een schoenmakerswerkplaats. Tour Wrist was te zien op de electronicabeurs CES 2012 en trok daar veel bekijks; deels omdat het ook gewoon leuk is om te demonstreren. De app maakt gebruik van de gyroscoop en het kompas in de iPad, zodat je 360 graden kunt rondkijken en het beeld meteen reageert op je bewegingen. De 360 graden panoramafoto’s zijn geschikt voor toeristische bestemmingen, maar ze kunnen ook worden gebruikt door hotels of mensen die onroerend goed willen verkopen. In plaats van foto’s van een huis of een Ken Burns-filmpje op Funda zou je in de toekomst kunnen rondkijken in je nieuwe huis. Wat nog niet mogelijk is, is wandelen door de verschillende ruimtes. Je zult steeds op een markering moeten tappen om naar de volgende kamer te gaan. Maar dat is een kleine moeite voor het effect dat je krijgt: geen foto’s meer waarin alles lijkt te zijn platgedrukt. Of vervormde fisheye-foto’s waardoor de bezemkast van 1×1 meter opeens een riante slaapkamer lijkt.

tour wrist ipadAls voorbeeld heeft Tour Wrist een aantal foto’s opgenomen van huizen die te koop staan en winkelcentra die klandizie willen trekken. Maar er zitten ook een hoop toeristische foto’s in en je kunt zelf ook materiaal aanleveren. De app is gratis en wat ons betreft echt een aanrader. Als varianten kun je Tour Home en Drink Wine 360 downloaden, maar die zijn gericht op heel specifieke toepassingen: huizen en wijngaarden.

Overigens maakt bijvoorbeeld reisorganisatie Arke al gebruik van 360 graden-video’s van vakantiebestemmingen, maar die maken gebruik van een andere techniek. Je moet daarbij met de muis zelf rondklikken. Bij Tour Wrist is dat veel natuurlijker: je houdt de iPad voor je neus en kijkt daarmee via een soort venster een andere werkelijkheid in. Het beeld reageert op elke beweging en je kunt ook loodrecht omhoog of naar beneden kijken.

Downloaden: Tour Wrist

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.