Colin McRae Rally: raceklassieker uitgekomen op iPhone en iPad

Colin McRae Rally is op iPhone en iPad uitgekomen. Het is een remake van Codemasters' deel 2 en heeft vier oude auto's.

Colin McRae Rally 2.0 iPhone iPad headerEasy left, into, hard right, into straight, caution: bump.” Liefhebbers van racegames die even meegaan, horen het Nicky Grist nog zeggen. De bijrijder van de inmiddels overleden rallycoureur Colin McRae versloeg elke bocht en elke verandering in de weg terwijl je er al slippend over raasde. En dat doet hij nog steeds. Ontwikkelaar Codemasters heeft het hoogtepunt uit de serie – Colin McRae Rally 2.0 – opnieuw opgepoetst en uitgebracht voor de iPhone en iPad.

Oude circuits en auto’s

Colin McRae Rally drie auto'sHoewel je de 2.0 niet in de naam terugvindt van de nieuwe Colin McRae Rally, laat Codemasters er geen gras over groeien in de App Store-omschrijving. De nieuwe iOS-game is een remake van het tweede deel uit de serie. Het brengt dezelfde dertig tracks als weleer terug om over te scheuren. Zo scheur je over de zandbak die Australië heet, slinger je door de benauwde asfaltweggetjes van Corsica en klim en daal je door bergen in Griekenland. Ook de auto’s zijn rechtstreeks overgenomen uit het eind van de jaren negentig. Je trapt op het gaspedaal van een Ford Focus, Subaru Impreza, Lancia Stratos en de Mitsubishi Lancer.

Technische verschillen

Colin McRae Rally 130 kilometer tracksTechnisch zijn er wel verschillen met toen. Colin McRae Rally houdt vast aan de wat vale kleuren die de game toen introduceerde – en waarmee het achteraf een trend zou zetten voor allerlei andere games die ook realistisch wilde ogen, maar is opgepoetst in scherpe en de kijkafstand. Je ziet de omgeving niet meer spontaan voor je opduiken als toen op de PlayStation, maar ziet in gunstige gevallen ook nog de bocht na de huidige bocht. Dat bomen, struiken en andere objecten hoekig zijn, oogt wat achterhaald, maar draagt bij aan het nostalgische gevoel van het spel.

Voor de besturing biedt Codemasters meerdere opties aan. Standaard gebruik je een aanraakbesturing, maar je kan desgewenst kantelen. Bijzonder is de optie dat je horizon kan vastzetten, of kan laten meebewegen met je bochtgedrag. De laatste optie maakt het spel wat dynamischer, waardoor het wat minder opvalt dat de beelden niet meer al te modern zijn. Helaas kan het niet verhullen dat het spel wel wat vloeiender had gekund. Het voelt soms niet helemaal soepel.

Hart ophalen

Colin McRae Rally laat verder uitgebreide Game Center-integratie liggen. Online leaderboards tegen je vrienden en andere online spelers zijn niet aan de orde, en je kan elkaar ook niet uitdagen voor betere rondetijden bijvoorbeeld. Zo voelt de game wel een beetje karig. Ondanks die bumps, kan de rallyliefhebber zijn hart ophalen met Colin McRae Rally. Het rally- en slipgedrag is nog altijd buitengewoon lekker.

Downloaden: Colin McRae Rally (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 8:00
Categorie Games
Onderwerp racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.