Layton Brothers: nieuw Professor Layton-spel voor iOS verschenen

Level 5 heeft Layton Brothers uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. De game is een spin-off van Professor Layton op Nintendo-handhelds.

Layton Brothers tease imageNintendo heeft geen interesse in het maken van iPhone-spellen, maar dat houdt de ontwikkelaars van bekende games op Nintendo-hardware niet tegen om wel naar iOS te stappen. Layton Brothers Mystery Room is namelijk een nieuwe game in de Professor Layton-puzzelserie, waarin je als de zoon van de bekende spelletjesprofessor aan de slag gaat. Door bewijs te verzamelen en verdachten hiermee te confronteren, duik je steeds dieper in grimmige moordzaken en misdaden.

Layton Brothers is deels in de stijl van de originele Professor Layton-spellen, maar speltechnisch heeft het misschien wel iets meer weg van bijvoorbeeld Phoenix Wright. Waar je in Professor Layton hersenkrakers moest oplossen om het avontuur van de professor voort te zetten, zul je in Layton Brothers de inconsistenties in getuigenissen moeten aantonen om de dader te vinden.

Layton Brothers screenshot

Professor Layton is geen gamereeks van Nintendo, maar wordt ontwikkeld door het Japanse bedrijf Level 5. Nagenoeg ieder spel in de serie kwam echter uit op een Nintendo-platform. Daar komt nog eens bij dat Nintendo veel delen in de serie wel in samenwerking met Level 5 heeft uitgegeven. Level 5 is niet de enige die zich voor een enkel spel heeft weggekeerd van Nintendo. Van Pokémon verscheen er in 2011 al een spelletje in de Japanse App Store. Nintendo is zelf overigens niet vies van de App Store, zolang het maar niet gaat om games. De Pokédex-app werd door Nintendo zelf uitgegeven.

Je kunt Layton Brothers gratis downloaden, maar je kunt dan alleen de eerste twee zaken spelen. Voor zaak drie tot en met zes betaal je eenmalig €2,69 in het spel. Zaak zeven tot en met negen kosten bij elkaar €1,79.

Downloaden: Layton Brothers Mystery Room (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 8:30
Categorie Games
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.