Chromic voor iPhone: gratis video-app met rustige filters

Chromic voor iPhone is een simpele en stijlvolle videofilter-app. Chromic heeft acht gratis filters, met een rustig en subtiel effect.

ChromicChromic is een stijlvolle en simpele nieuwe videobewerker voor je iPhone. De app heeft acht gratis filters, die zich onderscheiden zich door hun rustige effect. Dit geeft de app een pluspunt ten opzichte van de extreem overbelichte pop-art filters van veel andere videobewerkers: je zult video’s immers vaker een rustige pasteltint willen meegeven dan een geheel blauw of rood uiterlijk. In de eenvoudige app kun je video’s zowel uit je filmrol halen als ze direct vanuit de app schieten. Volgens de ontwikkelaars gebruikt Chromic dezelfde geavanceerde “3D kleurenbewerking” als veel Hollywood-studio’s.

Zodra je een video hebt geschoten of geselecteerd zie je een beeld van jouw video, met daaronder de acht beschikbare filters. Tik op een filter en daarna op het filmpje om direct te zien welk effect deze op het videobeeld heeft. Je kunt ook op het plusje tikken, om de filterpakketten waar de gratis filters uit afkomstig zijn aan te schaffen. Deze filterpakketten -Vintage, Film, Special Effects, Split/Tone, Pastel Colors en Monotone- kosten €0,89 per stuk en bevatten ieder negen filters. Je kunt ook alle filters tegelijk aanschaffen, voor €4,49. Een nadeel is dat je deze filters niet kunt bekijken voor je ze aanschaft. We kunnen ons natuurlijk wel iets voorstellen bij negen vintage filters, maar het is prettiger om via een voorbeeld te zien welk specifiek effect die filters hebben.

filterpakketten

In Chromic komen bewerkte filmpjes in het beginscherm onder elkaar te staan. Veeg naar links of rechts om een video naar je filmrol te exporteren, weg te gooien of nogmaals te bewerken, bijvoorbeeld als je nog niet tevreden bent met de gekozen filter. Het renderen van de video’s gaat vlot. Wat jammer genoeg ontbreekt is de mogelijkheid om video’s direct via sociale media te delen. Hopelijk wordt deze functie in een toekomstige update nog toegevoegd. Voor nu is de app een stijlvolle en functionele gratis videofilter-app, maar is zonder in-app aankopen enigszins minimaal in mogelijkheden en functies, zeker vergeleken met gratis concurrent Adobe VideoBite. De app verscheen een week geleden in de App Store maar werd pas later aan het grote publiek bekend gemaakt.

Downloaden: Chromic (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 17:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.