dS Nieuws: iPhone-app de Standaard krijgt schuifmenu en pushopties

De Belgische nieuws-app dS Nieuws voor iPhone heeft recente en meest gelezen artikelen en meer instellingen voor pushberichten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

dS Nieuws De Standaard iPhone-appHet Belgische dagblad de Standaard heeft haar nieuwsapp ds Nieuws voor de iPhone een nieuw uiterlijk aangemeten. De applicatie maakt voortaan gebruik van een schuifmenu waarin je de verschillende krantenrubrieken vindt. Van de tabbladen onderin is dus afscheid genomen. Op de voorpagina waarop je de app binnenkomt, kan je nu met tabbladen schakelen tussen het belangrijke nieuws, de meest recente en de meest gelezen artikelen. Je leest er niet langer inleidingen van artikelen.

De instellingen van de applicatie vind je helemaal onderin in het schuifmenu. Daar tref je de nieuwe Alerts & Berichten-opties, waarvan de functionaliteit is verbeterd in versie 2.0.1 van de app. Als je de applicatie toestemming geeft om pushberichten te versturen, kan je daar aangeven wanneer je berichten wilt ontvangen. Je kiest daarbij uit Breaking News, Servicealerts over de krant zelf en/ of marketingberichten. Die staan uit zichzelf aan, dus je verdiepen in de instellingen is wat waard als je niet overvallen wilt worden door reclame.

dS Nieuws vernieuwde voorpagina iPhone De Standaard meest gelezen artikelen iPhone

Opvallend is het erg grote lettertype waarmee je ontvangen wordt in de app. Gelukkig kan je die onderaan een artikel eenvoudig veranderen in een optiebalk en onthoudt de applicatie je instelling. Op zijn grootst is het lettertype overigens ideaal als je de leesbril liever op het bijzettafeltje laat. Verder is dS Nieuws geoptimaliseerd voor iOS 7, moet dS Nieuws sneller en stabieler zijn en spreekt de krant van een nieuwe Weer & Verkeer-pagina. Die schittert echter door afwezigheid in onze test – of zit bijzonder goed verstopt.

Downloaden: dS Nieuws (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Ook vernieuwd: Nieuwsblad.be (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 19:19
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerp belgisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.