Chicago Avenue Moon: unieke persoonlijke soundtrack voor onderweg

Chicago Avenue Moon voor iPhone en iPad biedt een unieke soundtrack tijdens het wandelen, wisselend op basis van tijd en locatie.

Chicago Avenue MoonApps die de snelheid van de muziek aanpassen aan het tempo waarop je loopt kennen we inmiddels wel. Maar de nieuwe app Chicago Avenue Moon gaat nog een stapje verder. Een combinatie van verschillende variabelen wordt gebruikt om de muziek die wordt afgespeeld realtime te beïnvloeden. Het resultaat is een unieke persoonlijke soundtrack voor onderweg, tijdens het wandelen of joggen bijvoorbeeld.

Componist Joshua Dumas componeerde voor de app duizend kleine stukjes, sequenties en lagen met rustgevende pianomuziek en andere klassieke instrumenten. Daardoor kunnen ontelbaar veel variaties gemaakt kunnen worden. Dit maakt de app wel meteen fors in omvang, 612 MB in totaal. Er wordt gebruikgemaakt van datum, tijd, de stand van de maan en de locatie van de gebruiker om de muziek die je luistert real-time te manipuleren. Je zou bovendien telkens weer een uniek geluid moeten horen, zo is de gedachte achter de app.

De app maakt gebruik van je locatiegegevens, waarvoor eenmalig toestemming wordt gevraagd. Deze worden volgens de makers niet opgeslagen of met anderen gedeeld. Wel kun je in de app je eigen statistieken opvragen. In een apart scherm zie je bijvoorbeeld hoe lang je hebt geluisterd, hoeveel kilometer je hebt gelopen, wat je favoriete richting was en zelfs de maanstanden zijn er in meegenomen. We hebben een stukje gelopen met de app, maar daaruit bleek wel dat de muziek niet meteen wordt aangepast. Het lijkt erop dat dit pas gebeurt als je minimaal één kilometer hebt gelopen. Er werd bij ons dan ook geen afstand geregistreerd. Omdat de app constant van je locatie gebruikmaakt, is de kans ook groot dat het afspelen van muziek aardig wat van je accu vraagt. Het lijkt dan ook vooral een leuke gimmick die je voor €1,79 een keer zou kunnen uitproberen.

Chicago Avenue MoonChicago Avenue Moon

De naam Chicago Avenue Moon lijkt willekeurig gekozen, maar er zit een bepaalde gedachte achter. Dumas componeerde de muziek in de wijk Ukranian Village in het Amerikaanse Chicago. Toen hij tijdens warme zomerweken ‘s avonds de deur van zijn studio opende, werd hij begroet door de maan die aan de hemel opklom. Hij haalde zijn inspiratie uit wandelingen door de wijk en door de geluiden die hij op straat hoorde.

Chicago Avenue Moon is gemaakt door Junecloud LLC, dat vooral bekend is van de populaire app Delivery Status Touch waarmee je bestellingen van de Apple Store en pakketvervoerders als PostNL en UPS kunt volgen.

Downloaden: Chicago Avenue Moon (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 15:06
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.