Later voor iPhone laat je sms, e-mail en tweets voor later instellen

Met Later voor iPhone kun je vooraf sms'jes, e-mails en tweets opstellen, om deze later te versturen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

icoon laterSoms bedenk je in bed ineens dat je die vriend nog moet feliciteren met zijn nieuwe baan, of dat je nog een zakelijke e-mail moet versturen. Maar om dat nu in het holst van de nacht te doen gaat ook wat ver. Om te voorkomen dat je deze todo’s de volgende dag weer vergeet is er nu Later, een handige iPhone-app die eigenlijk iets heel simpels doet. De app laat je vooraf sms’jes, e-mails en tweets opstellen, om ze later te versturen met behulp van een notificatie. Je kunt dus van te voren de geadresseerden en de tekst invoegen, zodat de herinnering je meteen een compleet bericht toont.

laterEen bericht voor later instellen gaat heel simpel. Je kiest voor sms’en, e-mailen of tweeten en kiest daarna welke dag en tijd je het bericht wil versturen. Met de iconen voor ochtend, middag en avond kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende dagdelen. Selecteer vervolgens de geadresseerde(n), tik de tekst die je wilt sturen en druk op Save. Op het ingestelde tijdstip leidt de Later-app je meteen naar Berichten, Mail of Twitter, en hoef je zelf alleen nog maar op ‘Stuur’ te drukken.

Het lijkt misschien handiger als het vooraf ingestelde bericht simpelweg verstuurd zou worden, zonder dat je er nog enig omkijken naar hebt. Dan hoef je de volgende dag echt nergens over na te denken. Maar als er in de tussentijd iets aan de situatie is veranderd, of je last-minute aanpassingen wil maken is het juist wel praktisch dat je nog even de kans krijgt om te zien wat je gaat versturen. Een andere app die je helpt met het onthouden van belangrijke zaken is Notiss, een app waarmee je belangrijke momenten kunt invoeren. Bijvoorbeeld de heupoperatie van je oma, de geboorte van je neefje, of wanneer die goede vriend met zijn baan begint. Notiss helpt je vervolgens aan die momenten te herinneren, zodat je een aardig berichtje kunt sturen of iets anders attents voor een ander kunt doen. Vanuit deze notificaties kun je iemand meteen sms’en, mailen of bellen, maar in tegenstelling tot Later is het in Notiss niet mogelijk om de tekst vooraf in te voeren.

Downloaden: Later (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 14:36
Categorie Productiviteit
Onderwerp herinneringen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.