Camera+ tijdelijk voor de helft dankzij succes van The Heist

John Casasanta van ontwikkelaar Tap Tap Tap zegt dat succes in de App Store een onverwachte factor is, maar hij weet erop in te spelen. Camera+ is tijdelijk goedkoper door het verkoopsucces van The Heist.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AppRankings succes The Heist en Camera+Het duurde slechts enkele uren voordat het sinistere puzzelspel The Heist de nummer 1-positie van de best verkochte apps op de iPhone in de Verenigde Staten innam. Ook in Nederland staat de game al op een ferme tweede plek met 69 waarderingen en een gemiddelde score van 5 sterren. Ontwikkelaar Tap Tap Tap zegt op haar blog extatisch te zijn over de stormachtige verkopen. Maar… door het succes is een andere hoog gewaardeerde app van dezelfde studio uit de top 10 gevlogen in de Verenigde Staten. En dus kost Camera+ tijdelijk de helft.

Camera+ leverde de makers in april al naar verluidt 1,8 miljoen dollar op. Toen schreven we in een artikel dat er wekelijks ongeveer 160.000 exemplaren van de app over de virtuele toonbank gingen. Ironisch genoeg schreef ontwikkelaar Josh Casasanta toen nog in een blog:

Als we één ding hebben geleerd, dan is het dat geluk in de App Store met een hartslag kan omslaan. Met de vluchtigheid van de App Store kun je niet aan op verkoopcijfers uit het verleden. Het enige waar je op kan rekenen als iPhone ontwikkelaar, is dat je nergens op kan rekenen qua verkopen.

Nu The Heist is uitgekomen en de app net als Camera+ de Westerse App Stores heeft bestormd, lijkt de uitspatting van Casasanta aanstellerig. Toch is het een logische uitspraak: het is eigenlijk uniek dat een ontwikkelaar zo succesvol is met twee totaal verschillende applicaties. Immers zijn er zo’n 500.000 applicaties door Apple goedgekeurd voor de App Store.

De applicatie Camera+ is overigens een must-have voor mensen die graag foto’s schieten met hun iPhone. De app geeft je niet alleen controle over de autofocus, maar ook de belichting van de foto. Nadat een foto is geschoten, kun je meteen aan de slag met het aanpassen van de kleuren, de helderheid, het contrast en kun je een foto uitsnijden. Er zijn ook verschillende filters te verkrijgen voor Camera+.

Toch is de aanbieding niet zo bijzonder. Camera+ wordt weliswaar voor de helft van de prijs aangeboden, maar de aanbiedingsprijs van 79 eurocent had de applicatie al een lange tijd vóór de normale prijs die nu gehanteerd wordt. De actie geldt drie dagen. Daarna kost de app weer 1,59 euro.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:41
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, succes, tap tap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.