TVGiDS.tv Pro 2.2: grote update met persoonlijke aanraders

De iPhone-app TVGiDS.tv heeft een grote update gekregen. In deze nieuwe versie is de hoeveelheid content overzichtelijker weergegeven, met meer functies maar met een minder drukke interface.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tvgids-aanraderDe eerste grote update van TVGiDS.tv is in de App Store verschenen. Versie 2.2 heeft behoorlijk wat vernieuwingen, waarbij vooral eraan is gewerkt om de uitgebreide content en features die aanwezig zijn wat simpeler weer te geven. De vorige versie oogde nogal druk. Versie 2.2 bevat daarnaast minder knoppen en tabs, terwijl tegelijk het aantal mogelijkheden groter is geworden. Ook zijn er persoonlijke voorkeuren toevoegd. De belangrijkste wijziging is de standaard voorpagina met aanraders, zoals hiernaast te zien is. Iedereen kan kiezen uit negen verschillende secties, waarin je aanraders te zien krijgt.

Per sectie kun je ook aangeven hoeveel aanraders je maximaal wilt ontvangen. Als je niet van sportprogramma’s maar wel van series houdt, dan kun je dat aangeven en krijg je niet langer sport te zien. Tenslotte kun je ook je eigen volgorde bepalen door de sectie van je voorkeur naar boven te slepen.

In TVGiDS.tv is de favorietenfunctie ook aangepast. Het is makkelijker geworden om favorieten aan te maken en ze terug te zien. Er verschijnt een rood hartje voor de programmanaam, maar je kunt ook makkelijk alle favoriete programma’s van vandaag, morgen of later zien door op een subtiel weggemoffeld hartje te klikken in de rechterbovenhoek van de meeste lijstweergaves. Favorieten worden voortaan op je toestel opgeslagen, wat je veel downloadtijd bespaart en waardoor het ophalen sneller gaat.

Het tonen van de detailpagina van elk programma gaat ook sneller. Alle functies en knoppen zitten in een simpel menu met 4 subknoppen: alerts, links, delen en tweets. Ook de Meer-pagina is kleiner geworden: niet langer een lijst met 15 functies (zoals kijkcijfers, video’s, FAQ en dergelijke) maar een boomstructuur met subtabs.

Nog steeds kun je in TVGiDS.tv trailers en IMDb-koppelingen bij films zien, wat je in de meeste andere tv-gidsen niet aantreft. De app checkt ook of de IMDb-app op je toestel is geïnstalleerd en opent dan de filmkoppeling automatisch in de IMDb-app. Zo niet, dan krijg je de mobiele versie van IMDb.com te zien. Verder zijn er nog een aantal leuke features, zoals de emoticons die je aan kunt zetten om programma’s te herkennen en de coverflow-weergave van alle filmposters. Ook zijn er nieuwe instellingen om de zendervolgorde te maken, de lettergrootte te veranderen en de primetime tijden te veranderen.

Downloaden: TVGiDS.tv Pro 2.2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2011, 12:56
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.