Camera Fix verwijdert paarse gloed uit iPhone-foto’s

Camera Fix is een iPhone-app die de paarse gloed uit foto's haalt die met de iPhone 5 zijn gemaakt. Met Camera Fix kun je ook verscherpen en witbalans veranderen.

paarse gloed camera fixDe iPhone 5 was nog maar net in de winkel verschenen of de eerste kopers werden al getroffen door een ‘ernstig’ onheil: paarse gloed op foto’s! Purple waze gate was geboren. Je kan in zo’n geval bij de pakken gaan neerzitten en desnoods de CamHoodie kopen, maar je kunt ook op het idee komen om er gewoon van te profiteren. Je maakt een camera-app die elke neiging tot een paarse gloed eruit filtert. Ontwikkelaar 01design kwam op dat idee en bracht Camera Fix uit. Je start de app, selecteert een foto uit je camerarol en Camera Fix haalt alle paarse tinten eruit. Als je weinig kaas hebt gegeten van fotobewerking is dat makkelijker dan een algemene fotobewerkingsapp erop loslaten.

Je hebt keuze uit vier correctie-opties die realtime worden toegepast: Depurple, Sharpen, Vibrance en Auto White Balance. Deze opties zijn onderin het scherm te zien. Tap je op het oogje linksonder, dan kun je de sterkte van het effect vergroten of verkleinen. Ben je tevreden, dan tik je rechtsboven op ‘Save’ om de foto op te slaan.

De foto’s die je met Camera Fix bewerkt hoeven natuurlijk niet verplicht met de iPhone 5 te zijn gemaakt. Je kunt ook bij foto’s van andere smartphones het paarse effect krijgen. Apple heeft het uitgelegd in een supportdocument.

Downloaden: Camera Fix (€0,89)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2012, 14:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.