iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Wijn: je favoriete wijnen bijhouden in gratis iPhone-app

De Nederlandse app Wijn is een gratis te downloaden applicatie waarin je kan bijhouden welke wijnen je hebt gedronken. De iPhone-app slaat je gegevens op met iCloud, maar het ontbreekt aan filteropties.

Wijn iPhone iPod touchDe streek, het druivenras en het wijnjaar. Van evident belang voor de wijnkenner en een deel van de gegevens die je invult om je wijnervaring bij te houden in een nieuwe app. Wijn, heet die kort en treffend. In de applicatie voer je een reeks gegevens in over de wijnen en kan je maximaal drie foto’s toevoegen om later de herinnering aan de plek en fles extra goed bij te kunnen houden. Je collectie wordt opgeslagen in iCloud, zodat je de gegevens op een volgende iPhone gewoon nog bij je hebt.


Het invoeren van een nieuwe wijn is een peulenschil. Je wordt allereerst gevraagd een foto toe te voegen uit je fotoalbum of die ter plekke te schieten, maar je mag de stap ook overslaan. Gegevens die je in kan vullen en waar je je dus even in moet verdiepen: de naam, streek, het type, druivenras, wijnjaar, land van herkomst en er is ruimte voor een opmerking en/of waar je het hebt het gedronken. Als je niet meteen twee andere foto’s nog wilt toevoegen, geef je een cijfer met de slider en wordt de wijn opgeslagen in je lijst.

De wijnlijst vind je onder het derde tabblad. Als je een grote collectie hebt ingevoerd, prijken je beoordelingen zonder organisatie onder elkaar. Je ziet per wijn de naam, het soort, de druivensoort, het jaar, de beoordeling in een cirkel en een vlag die de afkomst illustreert. Helaas is er geen mogelijkheid om je wijncollectie te rangschikken. Niet op naam, niet op beoordeling, niet op afkomst. Karig. Een ander minpunt is dat je geen liggende foto’s kan toevoegen. Die worden een kwartslag gedraaid in de app en er is niks wat je daar aan kan veranderen.

Wijn Nederlandse app wijn beoordelen Wijn lijst met ingevoerde wijnen

De vraag waar je een wijn hebt gekocht, had best toegevoegd mogen worden aan de applicatie, maar het is begrijpelijk dat die er niet in zit. Wijn is namelijk een gesponsorde app en verkoopt in het laatste tabblad verschillende wijnen. Onder een foto en prijs, lees je per wijn een uitgebreide beschrijving en achtergrondinformatie over de wijn. Die informatie wordt helaas niet opgehaald bij de wijnen die je zelf invoert.

Met onze artikeltag ‘Wijn’ kan je meer artikelen vinden over wijn-apps.

Downloaden: Wijn (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.