Camera+ al meer dan twee miljoen keer gedownload

De populaire fotografie app Camera+ voor de iPhone en iPod Touch is meer dan twee miljoen keer gedownload. De in-app purchase levert veel minder geld op, schrijft een ontwikkelaar van Tap Tap Tap op het blog.

Camera+ voor iPhone en iPod TouchDe iPhone-applicatie Camera+ is voorlopig niet te stuiten. Ontwikkelaar Tap Tap Tap verkoopt ongeveer 160.000 exemplaren van de apps per week en passeerde zojuist de grens van 2 miljoen verkochte apps. De populaire toepassing waarmee je foto’s van filters en effecten kan voorzien kost al enige tijd slechts 79 eurocent. In het toonaangevende magazine TIME wordt de app als volgt omschreven: ‘Als de standaard iPhone-camera goed is voor point-and-shoot, dan is Camera+ een digitale spiegelreflexcamera.’

In minder dan drie maanden zag Tap Tap Tap zijn fotografie-app van 1 naar 2 miljoen verkochte exemplaren gaan. De app bracht al meer dan 1,8 miljoen dollar op, al is dat vermoedelijk zonder de marge die Apple er vanaf snoept. In het tempo van 160.000 exemplaren per week zou Camera+ over zo’n anderhalve maand al drie miljoen keer uit de App Store gedownload zijn. Maar, zo claimt ontwikkelaar John Casasanta in een blogposting:

Als we één ding hebben geleerd, dan is het dat geluk in de App Store met een hartslag kan omslaan. Met de vluchtigheid van de App Store kun je niet aan op verkoopcijfers uit het verleden. Het enige waar je op kan rekenen als iPhone ontwikkelaar, is dat je nergens op kan rekenen qua verkopen.

De in-app purchase van Camera+ is beduidend minder succesvol. Het ‘I love Analog’-pakket is door slechts vijf procent van de gebruikers gedownload. Goed voor in totaal 68,200 dollar. Casasanta noemt het een ‘leuk zakcentje’, niets meer.

Er zijn bedrijven met gratis foto-apps die hun businessmodel laten draaien op het verkopen van in-app purchases. Het is onwaarschijnlijk dat dit een effectief model is.

Tap Tap Tap heeft nieuwe aanvullingen op Camera+ inmiddels al in ontwikkeling.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 14:09
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, effecten, fotofilters, fotografie, tap tap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.