Therappi Depressie: Nederlandse iPhone-app pakt depressie aan

MoleMann Mental Health heeft de iPhone-app Therappi Depressie uitgebracht waarmee je depressieve gevoelens kunt bestrijden. De app pakt de depressie aan met cognitieve therapie.

therappiHeb je last van een depressie, dan zou de nieuwe iPhone-app Therappi Depressie je eruit kunnen helpen. Deze app is gemaakt door het Nederlandse organisatie MoleMann Mental Health en zorgt ervoor dat je zelf aan de slag kunt gaan met je klachten, waar en wanneer je wilt. Er is geen wachtlijst en je hoeft geen afspraken in je agenda te plannen. Therappi Depressie is een Nederlandstalige applicatie voor de iPhone en andere iOS-apparaten. Het is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, een bewezen effectieve aanpak bij depressies.

Therappi Depressie voegt daarmee echt iets toe voor mensen die wel van hun sombere stemming af willen, maar niet naar een GGZ-instelling willen of hoeven. Twintig procent van alle Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met depressieve klachten, maar lang niet iedereen zoekt hulp. De app maakt het laagdrempelig om toch iets aan je depressie te gaan doen. Volgens onderzoek kan e-health net zo effectief zijn als een reguliere behandeling. De app is ontwikkeld door ervaren therapeuten van de landelijk werkende tweedelijns GGZ-organisatie MoleMann Mental Health.

Na Therappi Depressie zullen op korte termijn nog meer apps verschijnen voor andere veel voorkomende psychische klachten. MoleMann Mental Health heeft 16 kleinschalig opgezette vestigingen door het hele land.

Downloaden: Therappi Depressie (gratis)

stemming 2   stemming 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 13:49
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen depressie, therapie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.