Cameo voor iPhone: professionele korte films maken en cloudopslag

Met Cameo voor iPhone kun je professionele korte films maken en in de cloud opslaan. Ook kun je mensen volgen en met vrienden samenwerken.

CameoEr verschijnen dagelijks nieuwe foto- en video-apps in de App Store, maar niet iedere app is even goed of origineel. De nieuwe Cameo app is dat in ieder geval wel, met een scala aan mogelijkheden en een strak ontwerp. De stijlvolle app richt zich bewust niet op minifilpjes zoals in Vine of Instagram, maar op korte films van twee minuten. Dus niet op clips van kittens die in slaap vallen, maar op filmpjes die verhalen vertellen. Cameo is video-app en sociaal netwerk ineen, want het is mogelijk om mensen te volgen en met anderen samen te werken. Door de beschikbare effecten kunnen de gemaakte films op allerlei manieren worden ingezet, van persoonlijke films op sociale gelegenheden tot professioneel promotiemateriaal.

Wanneer je de app opent zie je op het beginscherm filmpjes die anderen met Cameo hebben gemaakt en de reacties daarop. Links onderin kun je videoclips van maximaal zes secondes opnemen; dit zijn de bouwstenen waarmee je films van twee minuten kunt maken. Door de cloudopslag kun je een grote filmbibliotheek aanleggen, zonder dat de ruimte op je iPhone in het geding komt. De filmpjes worden na het uploaden zelfs meteen uit de lokale opslag verwijderd. Door diezelfde cloudopslag neemt het renderen van de korte films geen hap uit de batterij. In vergelijking: bij bijvoorbeeld Apple’s iMovie kost het renderen wel veel batterij en kan je de app tijdens dit proces niet afsluiten, wat soms meer dan 10 minuten kan duren.

Cameo beginpaginaCameor films

Net als in Vine kun je met Cameo 720p shots van zes seconden schieten. Daarnaast kan je ook korte filmpjes uit je filmrol halen. De korte shots worden meteen naar de clouddienst van Cameo geupload, waar ze staan totdat je ze gebruikt om ze samen met andere clips tot een korte film om te vormen. Om de film te bewerken kun je zowel de afzonderlijke shots aanpassen, als binnen het grotere filmpje met de clips slepen.

Ook prettig: Je kunt binnen Cameo in real time samenwerken met met maximaal drie vrienden. Als je deze vrienden hebt toegevoegd kun je alle clips die jij en jouw vrienden binnen de app hebben gemaakt gebruiken om korte films mee te maken. Met de thema’s binnen de app -die vind je onder instellingen bij Pick a Theme- kun je filters over jouw video’s heen leggen, zoals een bepaalde kleurtint of het uiterlijk van 16mm film. Hier kun je jouw films ook een openingstitel geven of een soundtrack. Qua soundtracks kun je muziek uit je iTunes bibliotheek kiezen, of nummers die door Cameo zijn geselecteerd, afkomstig van up-en coming bands uit New York.

https://youtu.be/JbYu4AG50-Q

Nog een aantal fijne extra’s; je kunt eigen thema’s creëren, bijvoorbeeld met jouw bedrijflogo en de video’s van andere gebruikers op de beginpagina maken zijn leuk om naar te kijken. Hier vind je werkelijk alles, van filmpjes voor een verjaardag tot professionele videoclips en artistieke kunstprojecten. Voor filmmakers die meer willen vertellen dan in Vine of Instagram kan is Cameo absoluut een goede keuze.

Downloaden: Cameo (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 15:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen filmen, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.