Taalvoutjes: grappige iPhone-app met taalmissers

Taalvoutjes is een grappige iPhone-app op basis van de Facebook-pagina vol foto's met taalfouten en grappige woordspelingen.

Taalvoutjes iPhone-appDe grappige Nederlandse apps rukken op in de App Store. Het is nog niet zo lang geleden dat we het nieuwe Upcoming en VKMag bespraken en een grote update van PiCDUMP meepakten, maar de volgende applicatie waar je om kan grinniken of misschien wel schaterlachen, is alweer uitgekomen. Taalvoutjes is niet eens gebaseerd op een website, maar op de gelijknamige Facebook-pagina waarop iedereen foto’s met grappige taalfouten kan aandragen. De app is erg simpel gehouden.

Heel erg simpel zelfs. Ontwikkelaar ITNext heeft zich zelfs de moeite van een menu bespaard. Er zijn geen favorieten om op te slaan en je kan ook niet kiezen tussen populaire en recente toevoegingen. Of zelf een grappige foto uploaden. Tja, dan valt de noodzaak voor zo’n menu snel weg. Taalvoutjes bestaat uit één lange pagina met allemaal foto’s onder elkaar, en de dobbelstenenfunctie. Met de dobbelstenen rechtsboven in beeld tover je een willekeurige grap in beeld. De meeste zijn Nederlandstalig, maar ook Engelse taalfouten en slecht Engels taalgebruik zijn niet uitgesloten.

Taalvoutjes iPhone bananen Taalvoutjes scrollen

Taalvoutjes lijkt een optelsom van de Facebook-pagina en Twitterfeed, en dat verklaart misschien waarom meerdere foto’s meermaals voorkomen. Het is in ieder geval jammer dat je geen Facebook-reacties bij de foto’s kan lezen: de app beperkt zich tot zelf delen op Twitter, Facebook en opslaan in je fotoalbum. Zeker voor de taalpuristen valt er wel wat te halen in Taalvoutjes. Op een bordje in het zwembad: “Deze week kijklessen tijdens de zwemles.” Of op een wc: “Alleen voor gasten – of €0,20.” Als taal, zeg maar, echt je ding is.

Downloaden: Taalvoutjes (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 13:07
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp humor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.