Boetebase: Inzicht in hoogte van boetes

Boetebase is een iPhone-applicatie waarin heel erg veel boetes bekeken kunnen worden en het bedrag wat hiervoor staat inzichtelijk is.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Boetebase op de iPhoneIk heb het toevallig gisteren weer moeten ondervinden: een boete krijgen van de politie, omdat ik ongeduldig door het rode licht was gefietst. Had ik maar geweten dat daar €60 voor gerekend werd, dan had ik het wel gelaten. Wat blijkt, There is an app for that! Boetebase is een iPhone-applicatie waarmee je makkelijk de hoogte van boetes op kunt zoeken. Vind boetes voor de lichtere overtredingen, variërend van het te vroeg aanbieden van huisvuil, vissen buiten het visseizoen tot snelheidsovertredingen. Mijn overtreding door met een fiets door rood licht te rijden staat er dus ook in.

De applicatie maakt gebruik van de gegevens van het Openbaar Ministerie. Alle bedragen zijn richtlijnen. In bijzondere gevallen kan het bedrag in Boetebase afwijken. Wist je bijvoorbeeld dat je €150 moet betalen als je dronken over de weg zwalkt? Of dat je €90 betaalt als je zonder geldig kaartje gebruik maakt van het openbaar vervoer? De boete voor het vasthouden van een iPhone in je auto (of andere telefoon) is €150. De bedragen in Boetebase worden elke 2 jaar bijgewerkt. Onduidelijk is hoe deze update in zijn werk gaat.

Boetebase is al een paar maanden in de App Store te vinden, maar ik was er persoonlijk nog niet van op de hoogte. Een erg gemakkelijke applicatie voor zowel politieagent als burger, lijkt me.

Downloaden: Boetebase (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:44
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen boete, politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.