Sociaal bierdrinken met BlinkDrink: leg verdorie die iPhone eens weg!

BlinkDrink is een iPhone-app waarmee je je drankglas in een café kunt voorzien van leuke discoknipperlichten. Je gebruikt de iPhone daarbij als onderzetter.

blinkdrink-iphoneAls het gaat over apps die je tijdens een avondje uit kunt gebruiken, dan ben je snel klaar. Na de onvermijdelijke Foursquare-achtige apps om bij café’s in te checken, apps waarmee je cocktails kunt opzoeken en apps om ‘druk’ te lijken terwijl je op een afspraak zit te wachten, is er eigenlijk niet zoveel. We vinden mensen die de hele tijd op hun iPhone-scherm zitten te staren eigenlijk niet zo sociaal. Je gaat naar een café om met je vrienden te praten, niet om te gaan Facebooken, want dat kun je thuis ook. Vandaar het Offline Glass, waar we eerder over schreven: een bierglas dat alleen te gebruiken is als je je iPhone neerlegt. BlinkDrink is iets soortgelijks, maar pakt het iets vriendelijker aan.

BlinkDrink is bedacht door Brad Simpson. Het idee is dat je je glas bovenop je iPhone zet, zodat je drankje een zelfgekozen kleur krijgt. Het scherm knippert mee op het ritme van de muziek. Het is tegelijk een leuk aanknopingspunt voor een gesprek: voor het weet komen mensen nieuwsgierig naar je toe, omdat ze meer willen weten over jouw discolamp voor drankjes. Simpson is niet van plan om zijn app uit te bouwen tot een sociaal netwerk, maar heeft wel wat bizarre andere ideeën die wellicht wat moeilijk te realiseren zijn. Hij stelt zich voor dat je in het glas een 3D-achtige afbeelding kunt projecteren. Simpson maakte de app in een weekend en vertelt dat hij vaak dezelfde reactie krijgt als hij zijn app demonstreert: “Tuurlijk, waarom is dit niet eerder bedacht?” Je moet wel bereid zijn om je iPhone als onderzetter te gebruiken. Helaas kun je daarvoor de Android-smartphone van vrienden niet voor misbruiken, want BlinkDrink is alleen op iOS uitgebracht.

Downloaden: BlinkDrink (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2013, 19:21
Categorie Lifestyle
Onderwerpen alcohol, horeca

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.