Blux Camera haalt paarse gloed weg en slaat EXIF-info op

Blux Camera heeft een update gekregen. De app slaat voortaan automatisch EXIF-informatie op, gaat zuiniger met de batterij om en verwijdert paarse waas op foto's.

blux cameraBlux Camera is een bijzondere app om foto’s te maken met je iPhone-camera. De app benadrukt dat je met deze app niet zomaar foto’s maakt, maar ze creëert. Dit doet de app door allerlei informatie over het camerabeeld te projecteren, waarbij je ook instellingen kunt veranderen. Blux Camera kreeg vandaag een update, met een nieuwe optie om de paarse gloed op een foto weg te halen. Die paarse gloed kan zich voordoen bij allerlei kleine camerasensoren in smartphones, maar gebruikers van de iPhone 5 klaagden er extra hard over. De paarse gloed-verwijderaar in Blux Camera is dan ook vooral gericht op bezitters van de nieuwste iPhones.

De app gebruikt een speciaal algoritme om de paarse waas te herkennen en te verwijderen, waardoor de levendigheid van de overige kleuren intact blijft. Ook nieuw in Blux Camera is dat alle standaard EXIF-info voortaan automatisch bewaard blijft voor elke foto. De locatieinformatie (GPS) wordt alleen bewaard als je aangeeft dat je dit wilt. Datum en tijd kun je ook vastleggen. Nog een handjevol andere optimalisaties: betere performance, sneller opstarten van de app, minder batterijverbruik en verbeterde stabiliteit bij het opslaan van foto’s.

Downloaden: Blux Camera (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 22:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen blux camera, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.