BlackBerry Messenger

BlackBerry Messenger voor iOS twee weken geleden ingediend bij Apple

BBM voor iOS is 2 weken geleden ingediend bij Apple. Dat zegt BlackBerry. De gratis chat-app komt ook op Android beschikbaar.

BlackBerry MessengerBewust of onbewust: er lekte al allerlei informatie uit over de BlackBerry Messenger voor iOS en Android. Kan BlackBerry niet gewoon opschieten en de app uitbrengen, voordat het bedrijf helemaal in de vergetelheid verdwijnt? Het lijkt erop dat de vertragende factor deze keer Apple is. In een tweet vertelt Alex Kinsella, Senior Strategic Account Manager bij BlackBerry: “Voor het geval we het waren vergeten te vertellen: BBM for iPhone is twee weken geleden ingediend voor review”. De app is dus onderweg en zit nu vast in het reviewproces van Apple. Dat houdt BlackBerry natuurlijk niet tegen om alvast de Android-versie van de app uit te brengen via de Google Play Store, waar apps niet hoeven te worden goedgekeurd. Maar dat is ook nog niet gedaan.

BBM voor iOS werd halverwege mei aangekondigd door BlackBerry en zou deze zomer verschijnen. Er circuleerde op een gegeven moment een tweet van T-Mobile UK, waarin werd beweerd dat de app eind juni zou uitkomen. Maar dat bleek een fout en BlackBerry ontkende het gerucht. Een handleiding voor de app lekte kortgeleden wel uit. De app zal gratis zijn en het mogelijk maken om 1-op-1- en groepsgesprekken met anderen te voeren, inclusief het verzenden van gesproken boodschappen, delen van foto’s en andere bestanden binnen een groep en meer. Een betaversie is al uitgerold onder een beperkte groep BlackBerry-fans. Alles wat we nu nog kunnen doen is afwachten en hopen dat Apple in het goedkeuringsproces niet teveel dwarsigheid vertoont.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2013, 8:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.