Bijbelverhalen voor jou: iPhone-app met verhalen uit de bijbel

Bijbelverhalen voor jou is een app voor de iPhone en iPad met acht kinderverhalen uit de Bijbel. Het verhaal van Noach krijg je gratis.

Bijbelverhalen voor jou iPhone iPadIn de aanloop naar kerst heeft uitgever Jongbloed bekende verhalen uit de bijbel gebundeld en verkoopt die in de nieuwe iPhone-app Bijbelverhalen voor jou. In de gratis te downloaden kinder-app kan je gratis het verhaal van Noach lezen of voorgelezen krijgen. De in totaal acht verhalen zijn ingesproken door Elly Zuiderveld, zangeres en een bekend gezicht in kinderprogramma’s van de EO. De losse verhalen met natuurlijk de geboorte van Jezus, kosten 89 cent per stuk.

In de instellingen van de app kan je zelf aangeven hoe de verhalen (voor)gelezen worden. Je kan ervoor kiezen het verhaal automatisch te laten afspelen of niet, en je kan aangeven of er een tekstblok in beeld is.

Bijbelverhalen voor jou instellingenDe acht verhalen hebben simpele namen gekregen waarin je geen directe verwijzing naar de bijbel ziet, al staat eronder in kleine letters wel over welk hoofdstuk het gaat. De Ark van Noach heet De Grote Boot, Zeven Dagen gaat over de schepping en het kerstverhaal is Midden in de nacht gedoopt. De verhalen worden weergegeven als beweeglijke slideshows. Het zijn dus geen filmpjes, maar de camera beweegt zo nu en dan over de verschillende tekeningen heen. Hij zoomt in en uit op personen terwijl Zuiderveld vertelt.

Behalve de standaard afspeelfuncties, kan je als lezer ook het verhaal inspreken. Zo kan je als ouder een verhaal inspreken voor je kind, of kan die zelf een verhaal inspreken. Uitgever Jongbloed gaf eerder de Kinderbijbel (€1,79) uit op de iPad en iPhone. Die ontving tot dusver 170 Nederlandse App Store-recensies met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Downloaden: Bijbelverhalen voor jou (gratis, universele app, vanaf iOS 4.0)

iPhoneclub.nl is geen platform voor religieuze discussies. We handhaven daarom een streng beleid op de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 11:06
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerp bijbel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.