Populaire Bijbel-applicatie voor iPhone en iPad gaat sociaal

De populaire applicatie Bijbel voor iPhone en iPad transformeert in de laatste update in een sociaal netwerk.

Bijbel AppTerwijl je de Bijbel natuurlijk prima in je eentje kunt lezen, maakt de populaire applicatie Bijbel er met de laatste grote update toch vooral een sociaal aspect van. Het is een van de eerste Bijbel-applicaties in de App Store en inmiddels alweer aanbeland bij versie 5.0. Samen de Bijbel ontdekken en delen is de nieuwe insteek. Het is met ruim 130 miljoen gebruikers ’s werelds populairste Bijbel-applicatie voor iPhone en iPad en gaat mee in een trend van ontwikkelaars die sociale functies en gamification in hun apps verwerken. In feite ontstaat hiermee weer een heel nieuw sociaal netwerk.


Het middelpunt van de vernieuwde app is het Thuisscherm dat een overzicht van de activiteiten van jezelf en van je vrienden toont. Het was al mogelijk om verzen en passages met je vrienden op sociale netwerken te delen. Net als op Facebook kun je nu ook reageren op activiteiten zoals bladwijzers, markeringen en notities, en ze liken. Als je nog geen vrienden hebt toegevoegd, wordt hier standaard alleen het Bijbelvers van de dag getoond.

Nieuwe thuisscherm in BijbelBijbel - Momenten delen, liken en reageren

Het idee achter Vriendschappen in de app is dat je niet in je eentje de Bijbel ontdekt maar samen. Het delen van activiteiten kan bijvoorbeeld meteen tijdens het lezen van een tekst die je aanspreekt. Je houdt je vinger vast op het scherm waarna rechtsonder een deelknopje verschijnt. Door vervolgens op andere passages te tikken kun je meerdere tegelijkertijd selecteren en delen of voorzien van een notitie of bladwijzer. Die worden weer op het Thuisscherm weergegeven. Ze zijn daarnaast ook terug te vinden in het zijmenu.

Bijbel - verzen delenBijbel - verbeterd menu

De Bijbel-applicatie is gekoppeld aan het YouVersion-platform, dat je ook via je browser kunt bezoeken. Om gebruik te kunnen maken van alle nieuwe sociale functies heb je wel een gratis YouVersion-account nodig, al kun je de Bijbel ook prima lezen zonder een apart account. Naast de sociale toevoegingen, is de app ook een iOS 7-uiterlijk aangemeten en het menu is anders opgezet waardoor je nu eenvoudiger de juiste optie zou moeten vinden. De Bijbel is het meestgelezen en ook vertaalde boek ter wereld. De Bijbel-applicatie is dan ook een van de meest complete bijbel-apps met keuze uit ruim 800 Bijbel-vertalingen in ruim 500 talen. In het Nederlands kun je kiezen uit onder meer de Statenvertaling, NBG en de gangbaardere Nieuwe Bijbelvertaling.

Downloaden: Bijbel (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.