Benzine-Jip: kijk waar je het goedkoopst tankt met de iPhone

Waar is de benzine of de diesel het goedkoopst? De nieuwe iPhone-app Benzine-Jip laat het zien en berekent de voor jou goedkoopste volle tank naar aanleiding van je brandstof en tankinhoud.

Benzine-Jip iPhone goedkoop tanken in de buurtAls het waar is wat ze zeggen over de combinatie Nederlanders, besparen en gratis, moet de nieuwe applicatie Benzine-Jip wel een succes worden. De app doet maar één ding heel simpel. Hij gebruikt je locatie en laat zien waar je in de buurt het goedkoopst kan tanken. Door de brandstofsoort en je tankinhoud eenmalig door te geven in de app, zie je op die manier exact hoeveel euro je ergens bespaart of teveel uitgeeft ten opzichte van het Nationaal Prijspeil.

Jip verkrijgt de prijsgegevens door de kaarthouders van Jip: MKB Brandstof en Travelcard. Zo worden de prijzen van de stations elke dag aangepast. Als je de applicatie opent, zie je precies hoeveel stations de dag ervoor hun prijs hebben aangepast. Op moment van schrijven telt Benzine-Jip er 3264 over heel Nederland. In hetzelfde scherm zie je bovenaan het Nationaal Prijspeil. Dat is nu €1,60,8. Het grootste voordeel dat je kan halen bij een volle tank Euro 95-benzine van 50 liter is vandaag 6 euro. Maar als je niet oppast, kun je ook zomaar 6,05 euro teveel kwijt zijn op diezelfde tankinhoud. Het zijn statistieken die leuk zijn voor de weet. Druk op de knop ‘Nu tanken’ eronder en de app wordt praktisch.

Aan de hand van locatiegegevens, schotelt de applicatie je een beweegbare Google Maps-kaart voor en worden tankstations in de buurt geladen en weergegeven als druppels. Hoe groener, hoe voordeliger. Bij een donkeroranje tankstation, kan je beter nog even verder rijden. Druk op een druppel en je ziet meteen het voordeel per tank. Druk er nog eens op en je ziet met welk station je te maken hebt. Van welk merk het is, wat het adres van het benzinestation is, welk voordeel je er behaalt en wat de fluctuatie op een volle tank is. Die laat de grootste afwijking van het voordeel van de afgelopen 21 dagen zien. Mocht er iets niet kloppen, dan kan je met de knop meteen je foutmelding doorgeven. Zonder naam of verplicht mailadres: gewoon een formulier met verzendknop. Veel vaker zal je wellicht de ‘Route bepalen’ knop gebruiken. Die opent Google Maps met de route naar het tankstation. En niet één route, nee: meerdere! Zo kan je meteen selecteren welke je het beste bevalt. Het aantal kilometer en minuten staan erbij.

Behalve op een kaart, kan je de nabije kortingen ook in een lijst zien. Die lijst kun je indelen op besparing en afstand, met altijd de meest gunstige waarde bovenaan. In het tabblad persoonlijk kan je eventuele merken van tankstations filteren en geef je aan wat je brandstof en tankinhoud is. Zo simpel en zo klantgericht als Benzine-Jip zien we apps niet vaak.

Downloaden: Benzine-Jip (gratis)

Er zijn meer apps verschenen met de intentie om je goedkoop te laten tanken. Eerder bespraken we Athlon Brandstofprijs (gratis), TankZe (€0,79) en Tanken (€0,79). Alledrie de apps krijgen gemengde kritieken in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2011, 16:40
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen diesel, prijsvergelijking, prijzen, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.