Tanken: zoek voordelige tankstations op je iPhone

Tanken is een nieuwe Nederlandse applicatie, waarmee je brandstofprijzen op een bepaalde locatie kunt bekijken. De applicatie kijkt op basis van je GPS-locatie of in een zelfgekozen stad.

tankenDe Nederlandse ontwikkelaar Jamoo Design heeft een applicatie uitgebracht, waarmee je de brandstofprijzen van verschillende tankstations kunt vergelijken. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met Goedkooptanken.nu. Je kunt kijken welke tankstations in je omgeving de beste prijs hebben, maar je kunt ook in een bepaalde stad of regio zoeken. De informatie in de applicatie is afhankelijk van gegevens die de gebruikers zelf aanleveren via de eerder genoemde website.


Op de kaart kun je zien welke tankstations op de route liggen of in de buurt zijn. Ook kun je tankstations die je vaker bezoekt toevoegen als favorieten, zodat het makkelijker wordt om op een later tijdstip opnieuw de actuele brandstofprijzen bij je vaste tankstations te vergelijken. Het mooie van zo’n applicatie is dat je bij het binnenrijden van een tankstation kunt zien of er misschien om de hoek nog een ander station zit, waar de prijzen veel lager zijn. Ik heb het getest door ‘Amsterdam’ in te voeren, waarbij je een stuk of 10 tankstations binnen de ring vindt (maar helaas niet de Texaco bij mij in de buurt). In kleine zwarte rechthoekjes zie je het actuele prijspeil ter plekken.

tanken iphone

Wat het tanken wat lastig maakt, is dat niet alle tankstations met een herkenbare naam zijn aangegeven. In Amsterdam-Noord kun je bijvoorbeeld bij ‘Handelsmij. L. van Vliet’ gaan tanken en bij Amsterdam-Sloterdijk zou een ‘Olthof Autobedrijf J.a. B.v.’ moeten zitten. Tik je echter op het blauwe pijltje achter de naam, dan heb je de mogelijkheid om naar het tankstation te navigeren. Ook kun je meteen een tankstation toevoegen aan je favorieten. Met een blik op de kaart is wel duidelijk dat niet alle tankstations in de lijst staan, maar dat is een probleem dat de spotters van Goedkooptanken.nu zullen moeten oplossen.

In de App Store was al een applicatie met de naam FuelPrice te vinden. Die is een stuk duurder (€3,99) en krijgt tot nu toe niet al te beste recensies. Of de prijzen in de applicatie Tanken kloppen zal de praktijk moeten uitwijzen, maar grafisch (en financieel) ziet het in ieder geval een stuk beter uit.

Downloaden: Tanken (€0,79)

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.