BBM voor iPhone lost probleem met lettertypes op

BBM voor iPhone heeft een update gekregen, waardoor de app niet langer crasht. Dit gebeurde omdat het lettertype Helvetica Neue was verwijderd uit iOS 7.0.3.

bbm-for-allBlackBerry deed er een eeuwigheid over om voor het eerst een iOS-app uit te brengen. Maar nu die er eenmaal is, lijken ze de app goed te onderhouden. Vannacht verscheen update 1.0.2.114 van de BBM-app voor iPhone, waarin een probleem met de weergave van fonts in iOS 7.0.3 is opgelost. Dat zit zo: vlak nadat BlackBerry op maandag de BBM-app voor iOS uitbracht, zorgde Apple’s iOS 7.0.3-update op dinsdag ervoor dat teksten niet meer goed werden weergegeven. BBM gebruikte Helvetica Neue Italic en dat lettertype is verwijderd uit iOS 7.0.3. De app crashte daardoor. BlackBerry liet weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem een beloofden een oplossing. Twee dagen later is die oplossing er.

Toch noemt de update-omschrijving van de BBM-app niet dat het fontprobleem in 1.0.2.114 is opgelost. In plaats daarvan vind je in de App Store een opsomming van nieuwe functies in de oude versie 1.0.2, namelijk contactcategorieën, sorteren van lijsten en filteren in BBM-groepen. Mocht je de app afgelopen dinsdag hebben gedownload en op de wachtlijst staan, dan zou je inmiddels al aan de beurt moeten zijn. BlackBerry meldde meteen na het verschijnen van de app dat er meer dan 5 miljoen gebruikers zijn. Later stelden ze dat bij naar 10 miljoen downloads op de eerste dag. Hoeveel daarvan actieve maandelijkse gebruikers worden, is een interessanter getal. WhatsApp liet afgelopen dinsdag weten dat ze 350 miljoen actieve maandelijkse gebruikers hebben. WhatsApp CEO Jan Koum vertelde dit tijdens een presentatie op Nokia World 2013. Afgelopen augustus waren het nog 300 miljoen. Om dat cijfer in perspectief te plaatsen: Twitter had begin oktober ruim 215 miljoen gebruikers.

Downloaden: BBM voor iPhone (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2013, 8:54
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.