Baby-echo op de iPhone bekijken met nieuwe Fraunhofer-app

Een nieuwe app van het Fraunhofer Instituut maakt het mogelijk om echo's (bijvoorbeeld van je baby) beschikbaar te maken op de iPhone. De app is gratis te krijgen en leest de ruwe ultrasound-gegevens in.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fraunhofer-ultrasoundHet Fraunhofer Instituut in Duitsland heeft een iOS-app uitgebracht, waarmee je echografiebeelden van het menselijk lichaam kunt bekijken. Bij de techniek wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, dat beter bekend staat als het maken van een ‘echo’. Ultrageluid dringt door in de zachtere weefsels en wordt weerkaatst door botten en andere harde weefsels. Zo kun je een lichaam ‘doorlichten’ zonder de schadelijke gevolgen van röntgenstraling. Met de iOS-app van het Fraunhofer Instituut kun je de ultrageluidbeelden meteen op je iPhone of iPad bekijken. Normale systemen renderen de afbeeldingen op basis van DICOM-beeldgegevens. Deze app werkt anders.

De oplossing is bedoeld voor artsen en ander medisch personeel. Ze kunnen sneller en effectiever zorg verlenen aan hun patiënten en de beelden makkelijker beschikbaar stellen in een hogere kwaliteit. De benodigde app is gewoon gratis te downloaden in de App Store en werkt samen met het DiPhAs-systeem van Fraunhofer, maar ook met andere systemen. De app kan ruwe ultrageluid-data inlezen uit een lijst en omzetten naar beelden. Fraunhofer gaat deze week meer details vrijgeven over het systeem tijdens de conferentie MEDICA 2011 in Dusseldorf. De app is uiteraard niet alleen bedoeld voor baby-echo’s, maar ook voor echo’s van lichaamsdelen, maar het is wel de toepassing die mensen het best kennen.

Downloaden: Ultrasound Research Offline App by Fraunhofer IBMT (gratis)

echo-fraunhofer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2011, 15:45
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen echo, geluid, sound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.