Apple laat misleidende ‘Jailbreak’-app toe in App Store

Apple heeft de app 'Jailbreak' goedgekeurd. De app belooft het jailbreaken van de iPhone, iPod touch en iPad, maar blijkt in werkelijkheid een spelletje te zijn. Waarom Apple de app heeft goedgekeurd, blijft een raadsel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jailbreak app iphoneApple heeft een nogal misleidende app goedgekeurd in de App Store. De app ‘Jailbreak’ belooft het volgende in de omschrijving: “Jailbreak for all iPhones, iPods Touch & iPads. Let’s do it right now!” Je zou denken dat het om een jailbreak-app gaat, maar wie de app voor €7,99 aanschaft zal merken dat het slechts een game is. Het opmerkelijke is dat Apple deze misleiding gewoon toestaat. Volgens ontwikkelaar RiliSoft kun je zelfs de iPhone 4S ermee jailbreaken, tot iOS 5.0 aan toe: “Supports all firmwares from 3.0 to 5.0, Support of all iPhones” meldt de omschrijving onder andere.

Onervaren iPhone-bezitters zijn misschien gemakkelijk om de tuin te leiden. Dat de app wordt gekocht, blijkt wel uit de reacties in de App Store: mensen voelen zich bekocht en noemen het een ‘scam‘. Het is onduidelijk waarom Apple en applicatie met een zo zwaarbeladen titel in de App Store toestaat, zeker gezien de omschrijving. Tegelijk treedt Apple streng op tegen beveiligingsexperts zoals Charlie Miller, die uit het iOS-developerprogamma werd verwijderd nadat hij een beveiligingslek ontdekte.

De app is inmiddels uit de App Store verwijderd.

(Niet) downloaden: Jailbreak (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2011, 22:28
Categorie Uncategorized
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.