AutoZine brengt iPhone-app uit met autotests en veel meer

De nieuwe iPhone-app van Autozine.nl is een aanrader voor alle autofans met een iPhone. Het bevat autotests, gebruikersbeoordelingen, statistieken, een goed leesbare opmaak en leuke games.

AutoZine app iPhone iPod touchDe iPhone-applicatie van AutoZine heeft lang op zich laten wachten, als je bedenkt dat de website erachter een van de langst meelopende autowebsites van Nederland is. Ook bracht het medium in maart dit jaar al een iPad-applicatie uit. De nadruk van AutoZine ligt ook in de nieuwe telg op autotests, maar de gratis app is ook op andere vlakken bijzonder compleet. Soms is het handig om laat van de partij te zijn, blijkt het.

De erg op nieuws gerichte websites AutoWeek en Autoblog.nl hadden al langer eigen iPhone-applicaties. Daar valt op dat vlak waarschijnlijk nog moeilijk mee te concurreren. Logisch dus dat Autozine haar afkomst niet verloochent en je de nieuwe app binnenhaalt op de pagina met de laatste autotests. De laatste verslagen staan er keurig onder elkaar opgesteld. Klik een tekst aan en je ziet een uitgebreide test met veel foto’s, waarbij de tekst handig is opgeknipt in veel korte alinea’s en bovendien gesierd en verduidelijkt wordt door tussenkoppen. Onderaan de pagina staat een keurig passend overzicht met plus- en minpunten. Het lijkt wel alsof AutoZine van meet af aan voor de iPhone geschreven is. De reclamebanner onderin beeld stoort nauwelijks.

Het nieuws heeft dezelfde layout en is niet zo vers als in de andere gratis Nederlandse auto-applicaties. Wel zijn het belangrijkste en het harde nieuws aanwezig. Indrukwekkender is echter het tabblad Techniek, waar eenvoudig gegevens zijn op te halen van auto’s. Zaken als prijs, het EuroNCAP-crashtest resultaat, het gewicht en de tijd waarin hij van 0 naar 100 kilometer per uur rijdt, staan overzichtelijk onder elkaar aangegeven. Statistieken van oudere auto’s zijn ook op te halen, maar daarvoor moet in de buidel getast worden.

AutoZine heeft geen simpele upgrade naar een luxe versie met meer opties zoals de statistieken van oudere auto’s. In plaats daarvan is gekozen voor een tijdsgebonden abonnement. Het verwijderen van advertenties, toegang krijgen tot historische autodata, offline leesbare autotests en verkrijgen van meer wallpapers kost 1,59 euro per maand, 3,99 euro voor een half jaar een 6,99 voor een jaar.

Ook zonder de knip te trekken, is AutoZine echter een complete app. Onder het laatste tabblad, Meer, kun je onder andere de dealers van een bepaald merk op de kaart zien. Fijn is de Top 100, die bestaat uit de honderd hoogst gewaardeerde auto’s op de website, de oordelen gevormd door de lezers. Zelf stemmen is ook mogelijk, maar daarvoor wordt je wel doorverwezen naar de website in Safari. Ondere opties onder het tabblad zijn de top 100 verkoopcijfers van het lopende kalenderjaar, er zijn wallpapers op iPhone-formaat en er is de mogelijkheid om een andere taal in te stellen.

De leukste eigenschap van AutoZine voor de iPhone is echter nog ongenoemd: de games. Er zijn vijf quizzes waar de autokenner zich op kan storten: Car Spotting, Details, Inside out, Trivia en Exotica. In elke rubriek krijg je tien vragen en voor elk goed antwoord krijg je punten die worden bepaald aan de hand van de moeilijkheid van de vraag. Als je de tien vragen hebt ingevuld, kan je een highscore achterlaten die voor andere gebruikers zichtbaar is – en je kan de quizzes zo vaak doen als je wilt. Een bijzonder leuke toevoeging die AutoZine meer dan een compleet en handig naslagwerk maakt, die de app verder al is. Een aanrader voor alle autofans met een iPhone.

Downloaden: Autozine.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2011, 19:29
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.