Game-update: Reckless Getaway, Spy Mouse, Kosmo Spin en Knight’s Dash

Op het genre horror na zijn games op de iPhone en iPod touch vaak ontzettend rijk van kleur. Zo barst Reckless Getaway, een achtervolgings racegame, ook van de bonte kleuren.

Kosmo Spin iPhone iPod touch headerHadden we gisteren misschien wel de donkerste Game-update in tijden, vandaag zijn de games gewoon weer zo helder als je gewend bent van de iPhone. Zelfs een spel dat draait om zware politieachtervolgingen barst van de kleur, dus kun je nagaan hoe een spel over een rennende ridder en een spionerende muis eruit zien. Het tijdelijk gratis Kosmo Spin tenslotte is zo’n beetje een speelbare lapjeskat.

Spy Mouse, waar blijf je?

GU WO Spy Mouse iPhone iPod touchFiremint, het piekfijne studiootje achter de toppers Flight Control en Real Racing (2), lijkt de vaart er niet echt in te hebben zitten bij de ontwikkeling van Agent Squeak. Herstel: Spy Mouse. Want zo heet het project nu. Hopelijk is het niet EA dat aan de basis staat van de lange ontwikkeltijd, want dat zou niet veel goeds beloven voor spellen als Plants vs Zombies en Bejeweled 2. Een nieuwe trailer geeft een beetje de sfeer van Spy Mouse weg en het lijkt, wat er ook uit deze trailer te destilleren valt, een professionele productie te worden. De trailer is vakkundig genoeg in elkaar gezet om Firemint’s nieuweling hier weer even onder de aandacht te brengen. Verschijnt er in de zomer van 2011 een speelbare variant op Tom & Jerry?

Tijdelijk gratis: Kosmo Spin

GU WO Kosmo Spin iPhone iPod touchDe beelden komen rechtstreeks uit het PlayStation 3-spel Little Big Planet en de muziek lijkt uit de Xbox 360-game Ilomilo te zijn overgevlogen. Het spelidee van Kosmo Spin, dat komt echter gewoon uit een creatief brein. Een ruimtescheepje valt de planeet waarop je vrij kan rondlopen aan met ballen. Die moet je terugkoppen om ervoor te zorgen dat de planeet niet beschadigt. Nou, en terwijl je bezig bent, verzamel je dus gewoon zoveel mogelijk muffins voor punten en moet je oppassen dat het UFO’tje je niet opzuigt. Kosmo Spin is even schattig als raar. Waarom zou je het gewoon niet proberen nu het spel eventjes gratis is? Ja toch, niet dan?
Downloaden: Kosmo Spin (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: Knight’s Dash

GU WO Knight's Dash iPhone iPod touchJa natuurlijk, er zijn al genoeg ren- en springspelletjes, maar A: Knight’s Dash is vandaag gratis en B: in dit spel hanteer je een zwaard. Waarmee je al die cartooneske poppetjes op je pad zomaar cartoonesk bloederig doormidden kan klieven. Knight’s Dash heeft de rare eigenschap dat de hoofdpersoon soms met zijn zwaard slaat als je niet op de knop ervoor drukt en bestuurt af en toe wat zweverig in het raken van vijanden. Als goede eigenschappen heeft het een volledig willekeurige spelomgeving die elke keer anders is en om de zoveel tijd wordt vervangen door een ander decor. Je knokt en springt een tijdje door modderige bedoeling bij schemering en patsboem opeens spring je van boot naar boot. Knight’s Dash is gul met achievements, ziet er kek cartoonesk uit en speelt behalve ietwat zweverig ook gewoon leuk.
Downloaden: Knight’s Dash (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Reckless Getaway

Reckless Racing was een aardig van bovenaf bezien racespelletje dat nauwelijks een vuist wist te maken tegen Death Rally en andere games in het genre, die er qua titels zo op lijken dat we ze spontaan vergeten zijn. Dus is het leuk dat ontwikkelaar Pixelbite erachter niet simpel met Reckless Racing 2 komt, maar een spin-off bedenkt en iets totaal anders doet. Reckless Getaway is een achtervolgingsspel, waarbij je vanuit hetzelfde cameraperspectief als deel 1 wordt achtervolgd door blauwe zwaailichten en tegenliggend verkeerd moet ontwijken. De politiemacht laat zich in de trailer ogenschijnlijk simpel weg zetten, maar met wegconstructies, jumps en gaten in het wegdek lijkt er genoeg te doen terwijl je naar de veiligheid en de highscores rijdt. Reckless Getaway moet binnen enkele uren in de Nederlandse en Belgische App Store staan.

Méér Game-update vind je hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2011, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen firemint, iculture speelt, spy mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.