Argus: nieuwe fitnessapp combineert slimmigheden van concurrentie

De nieuwe fitnessapp Argus combineert slimmigheden van applicaties zoals Runkeeper, Sleep Cycle, Foodzy en meer.

Argus iconDe fitnessapp Argus probeert veel slimme systeempjes van andere applicaties te combineren: hij houdt bij waar je langsloopt tijdens het sporten zoals RunKeeper, laat je alle maaltijden op een dag invoeren zoals met Foodzy kan en houdt bij hoeveel je in je slaap beweegt zoals Sleep Cycle dat ook doet. Een stappenteller wil zelfs armbanden zoals de Jawbone Up vervangen. Al deze informatie wordt verzameld in een simpele infographic, die je zoveel mogelijk over je dag probeert te vertellen.


De infographic over je dag bestaat uit allemaal zeshoekjes die informatie over een bepaalde activiteit bevatten. Je voegt een nieuwe activiteit toe door het venster naar de linkerzijde te swipen en een uit een lijst te kiezen wat je gaat doet. Bij sommige activiteiten worden slimmigheden gebruikt om je te helpen met het vergaren van de beste informatie, zoals het gebruik van je gps-tracker om een fietstocht of een rensessieroute te loggen. Bij bezigheden zoals gewichtsoefeningen moet je het doen met een simpele timer die vertelt hoe lang je bijvoorbeeld hebt gelift. Door bij de activiteiten te tappen op een glas water of een kop koffie wordt er één drankje aan je activiteitenlog toegevoegd. Hier kun je op tappen als je nog wat drinkt om het aantal te laten groeien.

Argus runningArgus infographic

Iedere dag heb je in Argus een stappenteller staan die automatisch wordt bijgewerkt. Toen wij de app testten werkte deze stappenteller ook terwijl de app in de achtergrond draaide, maar uiteraard niet meer toen we de app helemaal afsloten. Als je dit doet geeft Argus ook een waarschuwing via een pushnotificatie. Hoe nauwkeurig de stappenteller is, blijft alleen de vraag. Toen wij met de iPhone op zak liepen, begon het aantal stappen toe te nemen, maar het cijfer bleef ook groeien toen we weer stilstonden. Daarnaast merkten we dat de app minder efficiënt is als de iPhone in je hand ligt of in je binnenzak is gestoken. Je moet hem in je broekzak met je meedragen om je stappen efficiënt bij te houden.

Een maaltijd log je in Argus door er een foto vam te maken en hierbij te vermelden of het gaat om fruit, groente, granen of een andere voedingssoort. Deze foto komt als een zeshoek in je overzicht van de dag te staan.

Argus lijkt een handig app voor iedereen die graag zijn dagelijkse bezigheden in detail wil bijhouden, maar je moet dan wel bereid zijn om er tijd aan te besteden. Functies die zonder nadenken werken zoals de stappenteller zien er nog wat te onbetrouwbaar uit om je dag op te baseren.

Downloaden: Argus (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 9:12
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen Foodzy, quantified self, runkeeper, sleep cycle
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.