Apsolute Kookschrift: verzamelplek voor recepten op iPad

In Apsolute Kookschrift op iPad en iPhone kan je handig recepten verzamelen en zoeken van Allerhande, Jumbo, Smulweb, 24Kitchen en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Recepten verzamelen iPhone KookschriftMet de hoeveelheid recepten in de Allerhande, van 24Kitchen en van Smulweb kan je maanden, nee jaren vooruit. Zo groot is het aanbod. Maar echt handig om de websites en apps naast elkaar te gebruiken is het niet. Net als de app Receptenmaker is de nieuwe applicatie Appsolute Kookschrift een verzamelplek voor recepten van onder andere die websites. Zo zet je al je favoriete recepten bij elkaar, kan je ze delen met vrienden en maak je doorzoekbaar voor jezelf.

In een aankomende versie van Apsolute Kookschrift moet het mogelijk worden om ook kookboeken te scannen, maar dat is nu nog toekomstmuziek. De app die er al voor de iPhone was en nu ook op de iPad is uitgekomen, laat je voorlopig recepten van online databases plukken. Met de plusknop zoek je recepten van Plus, allrecipes, VTM Koken, Okoko, Jumbo en de sites die in de inleiding zijn genoemd.

Lees ook: iPad als keukenhulp gebruiken

Als een recept op die webpagina’s je aanstaat, ben je er één druk van verwijderd het recept in Apsolute te zetten. Hij wordt dan meteen gesynchroniseerd tussen de iPhone en iPad, zodat je de recepten op beide apparaten paraat hebt. Handig voor de boodschappenlijst onderweg.

Kookschrift recepten zoeken

Kookschrift giet de bewaarde recepten in een layout met bovenaan een grote foto, waarbij icoontjes laten zien voor hoeveel personen het gerecht is, hoe lang je ermee bezig bent en hoe lang de bereidingstijd is. Een algemene beschrijving, de ingrediënten en de bereidingswijze in stappen volgen daaronder. In onze test worden niet alle ingrediënten bij recepten overgenomen. Een andere keer zien we geen toevoegknop verschijnen bij het lezen van een recept op Allerhande. De zoekfunctie is ook voor verbetering vatbaar. Als je tientallen recepten in Kookschrift zet, is het wel handig als je kan sorteren op het aantal personen of de bereidingstijd. Die opties ontbreken nu nog.

Kookschrift recept koken iPad

Daarnaast is de instapdrempel van Apsolute Kookschrift wat hoger dan het al langer verkrijgbare Receptenmaker. Die is gratis te downloaden, waarna je 1,79 euro betaalt voor elke 100 extra recepten in de app. Kookschrift kost bij aanschaf al 1,79 euro, maar daana ben je wel van extra kosten verlost. Receptenmaker wint op het gebied van leesbaarheid in de keuken: sinds de laatste update kan je daarin de letters op grote kookstand zetten.

Downloaden: Apsolute Kookschrift (€1,79, universeel, iOS 7.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:02
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen keuken, recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.