iOS game-update: Sonic-games goedkoop, Alexandria Bloodshow, Pushing Virus en Realm of Swords

Pushing Virus is een verslavend match-3 spelletje voor de iPhone waarin je blokjes moet wegtikken die anders het water inschuiven. Alexandria Bloodshow is een nieuwe Plants vs Zombies-achtige met een historische saus.

GU DI Realm of Swords header iPhoneHebben jullie je al aangemeld bij de flightcrew ‘iCulture’ in Pocket Planes? Doen! Met hoe meer mensen we spelen, hoe meer we kunnen rekenen op nieuw in-game geld en nieuwe vliegtuig-onderdelen in het verslavende managementspelletje dat we vorige week nog uitriepen tot Game van de Week. Oh ja, vandaag is er ook nieuws: Realm of Swords kan zomaar het volgende interessante online concept worden – en we vechten historisch met kaarten in Alexandria Bloodshow. Oh, en een zekere blauwe egel is vandaag goedkoop.

Alexandria Bloodshow: ging het vroeger ook zo?

GU DI Alexandria Bloodshow iPhone iPod touchWe hebben het eerder gedaan met de merkwaardige setting van plantjes die het tegen zombies opnemen: jezelf verdedigen. In feite, is het verdedigingsgenre na het succes van PopCaps Plants vs Zombies zo fantasierijk geworden, dat er nauwelijks serieuze verdedigingsgames zijn uitgekomen op de iPhone en iPod touch. De Japanse speluitgever Sega brengt daar verandering in met Alexandria Bloodshow, een spel met een juist heel Westers geschiedenisthema. Je kiest de kant voor de Grieken of de Egyptenaren en bewapent jezelf dan tegen bestormingen van de tegenstander. Dat doe je op de bekende manier: je hebt verschillende ‘lijnen’ in het speelveld waarin je je troepen kan positioneren, die vijanden die dezelfde lijnen bestormen van zich af moeten slaan en moeten behoeden van je vernedering. Je hebt daar verschillende soorten manschappen voor, van slavenarbeiders tot bonkige en alles-op-hun-weg verpletterende ruiters. De twist van Bloodshow op het genre is dat je goud verdient met je manschappen en dat je met dat goud nieuwe kaarten kan kopen. Hoe duurder je pakket kaarten, hoe meer sterke manschappen je krijgt. Daardoor wordt het spelletje ook een beetje een puzzel: wanneer kan je je het veroorloven wat geld te sparen en mindere verdedigers te kopen? Alexandria Bloodshow heeft een bijzondere visuele stijl en is géén freemium-game. Het spel is dan ook niet gratis. Na een uitlegsessie en een uitdaging, mag je het hele spel kopen voor 2,99 euro.
Downloaden: Alexandria Bloodshow (gratis, universele app)

Pushing Virus: niet op de wc spelen

GU DI Pushing Virus iPhone iPod touchGelukkig, we zijn af! Oef. Pushing Virus is zo’n spelletje dat je op een dooie werkdag zomaar even tegenkomt in een browser en je dan ook maar blijft spelen. En blijft spelen. Het is een match-3 – we hebben er weer een – die het beschrijven waard is, want het doet iets origineels. Komt ie: aan de linkerkant in beeld schuiven gekleurde blokjes in beeld die het water aan de rechterkant niet mogen bereiken. Combinaties van twee of meer gekleurde blokjes kan je wegtikken en zo kan je de stapel grotendeels opruimen. Grotendeels, maar niet helemaal. Daarom zijn er bommetjes in de stapel, die net als de andere blokjes zakken als je gekleurde blokjes onder ze weghaalt. Door een bom aan te tikken, verdwijnt een hele rij. Taak dus die bommen naar beneden te krijgen. Dat is niet alles. Het spel is er visueel een pak interessanter op gemaakt door de toevoeging van aliëns die zich tussen de blokken bevinden en ook met de bommetjes vermoord moeten worden. De creaturen die je vermoordt, springen vervolgens in het hoofdscherm van de app rond, waar je naast de klassieke spelstand, ook nog voor een afwijkende boss mode en een random boss kan kiezen. De hoogste score staat intussen altijd in beeld, net als de niet te verwijderen reclamebalk helaas. Jaja, het is een écht browserspelletje. Niet aan beginnen op de wc. Je collega’s zullen zich afvragen waar je bent.
Downloaden: Pushing Virus (gratis)

GU DI Pushing Virus groot iPhone

Trailer van de Dag: Realm of Swords

GU DI Realm of Swords iPhone screenshotDat er meer geld in om gaat in freemium-spellen dan je lief is, blijkt wel uit het feit dat de Chinese gamesuitgever Tencent een belang heeft genomen in Epic Games, de maker van Infinity Blade maar toch vooral de spelmotor erachter – de Unreal Engine. Ironisch genoeg wordt het eerste spel waarmee de uitgever zich vol overtuiging op Westelijk publiek richt, met de concurrerende Unity-spelmotor gebouwd. En die brengt het er heel aardig vanaf. Realm of Swords is een spel waarin je een stad opbouwt en uitbreidt die vechters voortbrengt. Die vechters moeten je eigendom verdedigen maar kan je ook uitsturen om gevechten aan te gaan. Door meerdere grondstoffen te verzamelen, kan je meerdere soorten krijgers maken en die zal je moeten inzetten in de vele gevechten die in dit spel in vol 3D zullen plaatsvinden. Realm of Swords klinkt als een interessant concept en ziet er ook zo uit. In juli volgt een gesloten test van het spel en als dan alles koek en ei blijkt, kan je het spel in augustus verwachten.

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen van vandaag. Kun jij de overeenkomst tussen de afprijzen ontdekken?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.