Apple keurt misleidende ‘Jailbreak’-app goed in App Store

Apple heeft de app Jailbreak goedgekeurd. De 8 euro kostende app is echter geen hulpmiddel om te jailbreaken. In plaats daarvan krijg je een spelletje. Toch wekt de omschrijving van de app de indruk dat het echt om een jailbreak gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jailbreak-app-iphoneApple maakt soms verrassende keuzes bij het goedkeuren van apps. Wat valt er bijvoorbeeld te denken van de app ‘Jailbreak’, die nieuw in de App Store is verschenen? Het is niet wat je denkt en we raden het installeren van deze app dan ook sterk af. De Jailbreak-app met behoorlijk prijskaartje van €7,99 belooft een jailbreak voor alle iPhones, iPod touch-modellen en iPad. Ook de iPhone 4S wordt volgens ontwikkelaar RiliSoft ondersteund, tot iOS 5.0 aan toe. Onervaren iPhone-gebruikers zijn misschien geneigd om de app aan te schaffen, maar zullen dan ontdekken dat ze een kat in de zak hebben gekocht. Het is namelijk een game en geen app waarmee je kunt jailbreaken.

Kopers van de app klagen dan ook steen en been dat ze erin zijn getrapt. Toch roept het vragen op waarom Apple een app met zo’n misleidende titel in de App Store toelaat, zeker omdat de beschrijving begint met: “Jailbreak for all iPhones, iPods Touch & iPads. Let’s do it right now!” Al zolang de iPhone bestaat zijn er al aanbieders van betaalde jailbreak-oplossingen, die vaak niet meer om het lijf hebben dan aan geschreven handleiding voor een oplossing die gewoon gratis te krijgen is bij het iPhone Dev Team. Tegelijk is Apple streng voor security-experts zoals Charlie Miller, die uit het iOS-developerprogramma werd gegooid nadat hij een beveiligingslek ontdekte.

De app is inmiddels uit de App Store verwijderd.

(Niet) downloaden: Jailbreak (€7,99)

Wegens onvolwassen reacties is het niet meer mogelijk op dit artikel te reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2011, 22:29
Categorieën Games, Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.