‘Apple gaat tijdschriften-template beschikbaar stellen’

Apple zou bezig zijn om een tijdschrift-template voor ontwikkelaars te maken. Daarmee kunnen ontwikkelaars makkelijker hun idee omzetten naar een tijdschrift.

magazine templateVolgens de website Daily Gadget News is Apple nogal enthousiast geraakt over de vele tijdschriften die op de iPad worden uitgebracht. Apple zou daarom bezig zijn om een template te ontwikkelen voor magazine-apps, die ze aan ontwikkelaars in Xcode beschikbaar gaan stellen. Het idee is, dat bedrijven die hun magazine in digitale vorm op de iPad willen uitbrengen, dit straks gemakkelijk kunnen doen. Ze hoeven dan niet meer na te denken over algemene functies, zoals het aanbieden van oude nummers of het aanbieden van een abonnementensysteem, want dat zit er standaard al in.


Stel dat je bijvoorbeeld een stripboek hebt gemaakt. Je kunt aanhaken bij de grote uitgevers zoals Marvel om deze ook op de iPad uit te brengen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd en bovendien moet je een deel van je inkomsten afdragen aan de bemiddelaar. Met een template is het goedkoper: je kunt straks een ontwikkelaar zoeken en binnen heb je een paar dagen een stripboek-app, die je via iTunes kunt verkopen. De kwaliteit van deze ‘garagetijdschriften’ (de term is afkomstig van bedrijfjes die vanuit een garage actief zijn, zoals ooit Apple zelf is begonnen) zal sterk variëren, maar het stelt wel iedereen in staat om een eigen tijdschrift te maken. Het grote voordeel voor gebruikers is dat tijdschriftinterfaces consistent worden en intuïtiever om doorheen te bladeren. Apple hanteert interfacerichtlijnen voor apps, die ze ook in een template kunnen verwerken.

De template zal tegen het einde van het jaar pas beschikbaar komen, rond de lancering van iOS 5.1 of 5.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.