Apple AirPort Utility voor iOS krijgt update met beter wachtwoordbeheer

Apple's AirPort Utility voor iOS en Mac heeft een update gekregen. De app biedt beter wachtwoordbeheer, kan WPS-printers aansluiten en kan gastnetwerken uitbreiden over een grotere ruimte met meerdere AirPorts.

airport utilityApple heeft vanavond een update van de AirPort Utility-app voor iOS uitgebracht. De app bevat verbeterd wachtwoordbeheer en verbeterde internationale ondersteuning. Bovendien kun je met de vernieuwde app een gastnetwerk verder uitbreiden, als je een netwerk hebt dat uit meerdere AirPort-apparaten bestaat. Een ander vernieuwing is dat je nu Wi-Fi-printers met WPS kunt aansluiten. WPS staat voor Wi-Fi Protected Setup en wordt onder andere ondersteund door HP-printers. Het houdt in dat je makkelijker verbinding kunt maken, zonder dat je een SSID of encryptiewachtwoord hoeft te onthouden. Apple heeft bovendien een firmware-update voor AirPort-apparaten uitgebracht en de AirPort Utility voor de Mac vernieuwd.

Ook op de Mac wordt het uitbreiden van gastnetwerken over meerdere AirPort-routers nu ondersteund. Om de apps te kunnen gebruiken heb je een AirPort Express of AirPort Extreme nodig. Vervolgens kun je met de app AirPort Utility op je Mac of iPhone de hotspots en de basisstations beheren. Ook de Time Capsule wordt ondersteund. Je kunt de instellingen van je basisstation wijzigen, beveiliging aanpassen, IPv6 configureren en dergelijke. De app werkt samen met alle Apple 802.11n Wi-Fi basisstations.

Downloaden: AirPort Utility (gratis, universeel, iOS 5.0+)

airport achterkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 22:07
Categorie Diensten
Onderwerpen airport, time capsule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.