iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

App van weblog Nalden nu verkrijgbaar op de iPad

De officiële iPad-applicatie van het blog Nalden.net is uitgekomen. De app herbergt alle functionaliteit van de website, maar er komt geen stukje code Flash aan te pas.

Nalden voor iPad pictogramDe in De Wereld Draait Door aangekondigde Nalden.net-applicatie voor de iPad is zonet verschenen in de App Store. Nalden is een blog waar de gelijknamige auteur in het Engels korte stukjes schrijft over dingen die hij leuk vindt, zoals kunst, gadgets, games en mode. De app van Nederlandse makelij vertaalde de website die totaal met Flash is gemaakt naar een app die volledig zonder kan. De Amsterdamse studio Momkai tekende voor het ontwerp van de app waarin je het blog in horizontale en verticale positie kan lezen.

Als je de iPad rechtop houdt zie je een index van categorieën waar je items uit kan kiezen: artikelen, video’s, gallerijen, wallpapers, een over-pagina, map, radio en shop. In ‘gestrekte’ houding ziet de applicatie er hetzelfde uit als de website. Onderin staat een balk met koppen en foto’s. Als je die klikt, verschijnt het bijbehorende bericht in het midden van het scherm. De app ontbeert de sierlijke animaties van de website maar voelt daardoor wel iets sneller aan. Overal om het middelste venster heen prijkt een (vaak stijlvolle) achtergrond met een advertentie.

Nalden voor iPad nieuwslayout

Linksonder het overzicht van categorieën staat nog wel de mededeling ‘powered by Vodafone’. Het is de enige in-your-face advertentie binnen de applicatie, maar het geld voor deze ogenschijnlijk deftige applicatie moest ergens vandaan komen natuurlijk. De app is namelijk gratis.

Downloaden: Nalden (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2011, 16:35
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen lifestyle, lifestyle, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.