Cheqqer Triplog: nieuwe triplog- en incheckdienst voor vakanties

Cheqqer Triplog is een nieuwe incheckdienst voor vakanties. Je kunt aangeven in welke landen en steden je bent geweest en vrienden kunnen dit ook zien, zodat je tips kunt uitwisselen.

cheqqer triplogSommige mensen zijn er trots op om te vertellen op hoeveel plekken ze zijn geweest. Op websites zoals world66.com kun je vakantiebestemmingen op de wereldbol afvinken en met anderen vergelijken wie de meeste plekken heeft bezocht. Dat kan nu ook op de iPhone: Cheqqer Triplog is een nieuwe iPhone-applicatie die je als een soort Foursquare voor vakanties kunt beschouwen. Je kunt ermee inchecken in steden rond de wereld en allerlei rewards verdienen. Het gaat dus niet zozeer om het inchecken in hotels en restaurants, want dat kun je al met bestaande diensten doen.

cheqqer iphoneCheqqer is een website met vakantiebeoordelingen, gemaakt door de grote reisorganisatie TUI. Cheqqer Triplog is de eerste mobiele app die vanuit deze website is ontstaan. Met deze triplogdienst leg je vast waar je bent geweest, zodat je vrienden ook weten waar je uithangt. Bovendien kun je zien waar je vrienden zijn, dankzij een koppeling met Facebook. De incheckgegevens zijn daarna ook op de kaart te zien en natuurlijk kun je met deze dienst ook badges verdienen.

De app gaat verder dan “gedachtenloos” inchecken op allerlei locaties. Het idee is dat je advies aan vrienden kunt vragen, als je weet dat een vriend al op een bepaalde plaats is geweest. Zo kun je tips over leuke buurten en restaurants uitwisselen. Momenteel is er alleen een iPhone-app, maar er wordt gewerkt aan een Android-app en diverse uitbreidingen.

Downloaden: Cheqqer Triplog (gratis)
Meer info: Cheqqer Triplog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2011, 18:41
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.