iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 5-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: TV Belgium app

De TV Belgium app laat je Belgische tv-uitzendingen kijken op de Apple TV. De app is gemaakt door student Pieter Van Oost van UGent, die zocht naar een makkelijke manier om Belgische tv-programma’s te kijken. Het werkt op de Apple TV 4 en 4K, maar helaas is de app nog niet in de App Store te vinden. Wel kun je via TestFlight toegang krijgen tot de app.

Pieter heeft de afgelopen maanden steeds meer Belgische tv-zenders toegevoegd, die je live kunt kijken. Momenteel zitten zenders zoals VTM, Vier en één erin, maar ook enkele regionale zenders. Om te kijken moet je soms wel inloggen bij de betreffende tv-zender. Zo moet je met je (gratis) Stievie-account inloggen om VTM te kunnen kijken. Naast live televisie biedt de app ook terugkijken, per zender of op thema, zoals kookprogramma’s:

TV Belgium app

Je kunt programma’s als favoriet markeren en de tv-gids raadplegen. Het werkt ook vanuit Nederland. De kans dat deze app officieel via de App Store zal uitkomen is niet zo groot, vanwege de rechten.

Meer info over aanmelden vind je hier (aanmelden met het wachtwoord iwanttotesttheapp).

CinetraiNS

De app CinetraiNS is ontwikkeld door NS in samenwerking met het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Bekijk tijdens je treinreis door IFFR geselecteerde korte films op je iPhone. Deze films zijn alleen te bekijken in de speciale IFFR-treinen die rijden van 24 januari t/m 4 februari. Download de app, log tijdens je treinreis in met het treinstelnummer van de IFFR-trein en je kunt kijken naar de films! Thuis kun je de films alvast downloaden, maar bekijken kan alleen aan boord van de trein.

Cake Browser

Vind je het zoeken met een mobiele browser ook zo’n gedoe. Dan is de Cake-browser misschien iets. Je vult een zoekopdracht in, die je gemakkelijk verder uit filteren en verfijnen. Ook kun je links en rechts vegen tussen andere zoekresultaten. Je hoeft dus niet steeds terug naar het eerste scherm met de zoekresultaten. Het bedrijf achter deze app heeft grootse plannen, want ze hebben $5 miljoen groeigeld opgehaald van Peak Ventures, Pelion Ventures en Kickstart Seed Fund om de app verder te verbeteren.

Strips

Strips is een video-schetsboek waarmee je gemakkelijk een stripverhaal maakt van je foto’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van CoreML, oftewel machine learning en kunstmatige intelligentie. Blader door je tijdlijn en laat je mooiste foto’s omzetten naar een mooie video-animatie in stripstijl. Er zijn drie filters: Takes, Book en Sample. Je maakt een verhaal door op het plusje te drukken en de foto’s te selecteren. Daarna druk je op Play. Ook kun je nog een soundtrack en een titel toevoegen. Strips gebruikt de storytelling engine van Storyo en dat levert mooie plaatjes op, zoals de video laat zien.

Steady Type Keyboard

We balen dat deze app zo duur is, maar toch bespreken we dit toetsenbord omdat het voor sommige mensen een uitkomst zou kunnen zijn. Steady Type is een toetsenbord voor mensen met Parkinson, Multiple Sclerose en andere medische aandoeningen waarbij je handen gaan trillen. De app houdt daar rekening mee en zorgt dat je makkelijk de juiste toetsen kunt intikken op je iPhone of iPad.

TrapAdventure 2

We eindigen met een frustrerend moeilijk spelletje. TrapAdventure 2 belooft de moeilijkste game in de App Store te zijn. En daarmee overdrijven ze niet, want het is supermoeilijk om ook maar één level af te ronden. Kijk je een video van deze retrogame, dan denk je aanvankelijk dat het een grap is. Maar hij is echt verkrijgbaar in de App Store.

De moeilijkheid van TapAdventure 2 zit ‘m in het feit dat je net denkt dat je het gehaald hebt, totdat toch weer de alles vernietigende prikkers in beeld komen. In het eerste leven krijg je drie blokken, waarin de derde prikkers bevat. Je zult een manier moeten vinden om dat derde blok helemaal over te slaan, anders kom je geen stap verder. Om gek van te worden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.