iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 2-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: radioNED voor Mac
We hebben op iCulture al vaker geschreven over radioNED, een mooie radio-app voor iPhone, iPad, Apple TV en CarPlay. Sinds deze week is er ook een Mac-versie. Met radioNED op de Mac start je snel één van de vele nationale en lokale radiostations vanuit de menubalk. Met een enkele klik begint het station met afspelen. Je kan op allerlei manieren filteren, bijvoorbeeld op regio of genre.

radioNED voor de Mac.

Je kan in de app ook stations als favoriet markeren. Gebruik je ook al de iOS of Apple TV-versie, dan kun je deze favorietenlijst ook synchroniseren via iCloud. Je hebt dan dus op al je apparaten dezelfde favorietenlijst, ongeacht waar je op luistert. De app is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken.

Goede Mannen

Goede Mannen is een vernieuwende leesapp, gemaakt door Niels ’t Hooft. In deze app lees je het nieuwste boek van Arnon Grunberg op een andere manier: de tekst is zo rustig mogelijk weergegeven, je ziet met ringen duidelijk wat je voortgang is en je kunt ondertussen luisteren naar rustgevende muziek van de Canto Ostinato. In onze review van Goede Mannen lees je hoe deze nieuwe manier van lezen ons bevallen is.

Bekijk ook

Review: Goede Mannen-app van Arnon Grunberg

Wat is de beste manier om 'Goede mannen' van Arnon Grunberg digitaal te lezen? Deze nieuwe boekenapp van Niels 't Hooft, die probeert je leeservaring net iets prettiger te maken.

Elgato Screen Link

Deze nieuwe app van Elgato is ideaal als je veel gamet op je iPhone of iPad en dit graag wil opnemen. Met de app kan je namelijk draadloos beelden opnemen van je iPhone of iPad, rechtstreeks vanaf je Mac of PC. Je hebt dus alleen de app op je iPhone en iPad nodig en de plugin voor je computer om de beelden op te nemen. Deze worden dan draadloos via je netwerk gedeeld. Het is in eerste instantie bedoeld voor games, maar je kan het uiteraard gebruiken voor alle schermopnames van je iPhone of iPad. Je kan de app gratis proberen, al blijft het dan beperkt tot 15 minuten per opname.

Sonarworks

Als je het geluid van je koptelefoon of oortjes niet goed genoeg vindt, kun je Sonarworks eens proberen. Deze app verbetert naar eigen zeggen het geluid van koptelefoons naar studiokwaliteit. In totaal ondersteunt de app bijna 300 koptelefoons, dus jouw model moet er maar wel net bij zitten. Je kan het geluid ook nog zelf personaliseren, zodat het past bij jouw eigen smaak. De app werkt met Spotify of je eigen muziekcollectie. De app is helemaal gratis zonder in-app aankopen.

Sonarworks-app.

Jiffy

Wil je bijhouden hoeveel tijd je besteed hebt aan je activiteiten? Wil je voorkomen dat je teveel tijd kwijt bent aan taken die het niet waard zijn? Deze app kan je daarbij helpen. Jiffy is een timetracker die ervoor moet zorgen dat je je tijd nuttiger besteedt. Met grafiekjes en kleurtjes zie je eenvoudig hoe je je tijd besteed hebt. De app vereist geen account, dus je kan hem meteen gaan gebruiken nadat je hem gedownload hebt. Hij is nog gratis ook, al betaal je wel eenmalig €5 om je complete geschiedenis te raadplegen.

Grid Diary 2

Een geschreven dagboek heeft zo zijn charme, maar een digitale versie heeft weer meerdere voordelen. Grid Diary is zo’n digitaal dagboek en bestaat al langer. Onlangs verscheen versie 2, die helemaal opnieuw ontworpen is. De app ziet er goed en strak uit, zonder al teveel poespas. Je kan allerlei weergaves en dus verschillende dagboeken bijhouden, zoals per dag, week, maand of jaar. Je kan ook afbeeldingen toevoegen en je kan je dagboeken exporteren als afbeeldingen. De app is gratis te gebruiken, maar voor meer geavanceerde functies betaal je €1,49 per maand of €14,99 per jaar.

Grid Diary 2.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.