vanHaren schoenenwinkel laat je voeten meten in iPhone-app

vanHaren heeft een iPhone-app uitgebracht waarin je je voet kan meten met de iPhone camera. De app biedt ook toegang tot een 'onhandige' webwinkel.

vanHaren header iPhone appSchoenen bestellen op internet is makkelijk, maar je weet nooit of je de juiste maat te pakken hebt. Dan kan het ineens een verzendingsrompslomp worden. De nieuwe iPhone-app van schoenenwinkel vanHaren heeft er iets op gevonden. De applicatie gebruikt de camera van je telefoon om de maat van je voet op te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier om de voet op te zetten.


Oké, je hebt ook nog een muur nodig om je voet tegenaan te zetten met je hak. En een dunne, donkere sok om je voet. Leg het A4’tje of A3 (afhankelijk van je voetgrootte) tegen de muur, zet je voet erop en gebruik de camera van je iPhone om de papierrand te scannen. Je maakt een foto met de vanHaren app en de app probeert je voetrand te herkennen en je een indicatie van je maat te geven. Dat lukt in onze test een keer wel en een keer niet goed. Maar als het niet helemaal goed lukt, dan stel je zelf de rand bij. Om er zeker van te zijn dat je andere voet niet teveel afwijkt, doe je daarmee hetzelfde. En er is ook nog een stand waarbij degene die recht voor je staat de foto neemt, zodat je zelf niet hoeft te stuntelen.

Behalve een indicatie van je maat, kan je de schoenen uit het assortiment van vanHaren ook virtueel op je voet projecteren. Alsof je de schoen aan hebt dus.

VanHaren voet tegen de muur Van Haren voetenscan iPhone

Je kan vanHaren verder op twee manieren gebruiken. Als filiaalvinder waarmee je op de kaart een vestiging in de buurt vindt en kan bellen, maar ook als online winkel waarop je door het assortiment bladert en via iDeal je bestelling afrekent. Er kan ook worden afgerekend met PayPal, creditcard en onder rembours. Helaas is de webwinkelfunctie van de app gestaafd op de mobiele website die net niet lekker werkt in een appomgeving. Zo is er geen terugknop in de app, maar ga je helemaal onderaan de mobiele webpagina zelf bijvoorbeeld van de dames- naar de herenschoenen. Ook het checken van de winkelvoorraad werkt omslachtig en niet elke productpagina geeft thuis.

Downloaden: vanHaren (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.