ANWB Autowaarde: zoek de waarde van een auto

Met ANWB Autowaarde kun je de waarde van een auto opzoeken of de kenmerken van die auto bekijken.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

ZoekveldDe ANWB heeft zijn eerste officiële applicatie in de App Store uitgebracht. Ontwikkeld door Xwits, bekend van de 9292ov-app, kun je hiermee de waarde van een auto opzoeken. Dit doe je door het kenteken in te voeren of door te zoeken op merk. Naast het weergeven van de waarde van een auto, krijg je ook alle specificaties van die auto te zien zoals lengte, massa en vermogen. In het hoofdscherm kun je kiezen of je wilt zoeken op kenteken, of dat je handmatig het merk, type en bouwjaar in wilt voeren. De applicatie laat vervolgens de zoekresultaten zien.


Vervolgens kies je de juiste uitvoering van de auto waarop je gezocht hebt. Je kunt daarna de kilometerstand nog invoeren, waarna de waarde van de auto wordt getoond. De waardes zijn onderverdeeld in aankoop en verkoop en in verschil tussen bijvoorbeeld de koop bij een particulier of bij een autodealer.

Wanneer je voor de optie Specs kiest, krijg je nog een hoop andere gegevens van de auto te zien. Denk hierbij aan de inhoud van de brandstoftank, lengte, massa, topsnelheid en verbruik.


ANWB Autowaarde is gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.