IM+ 3.4 krijgt spraakherkenning

Shape Services heeft IM+ 3.4 ingediend bij Apple. De chatapplicatie krijgt een interessante nieuwe feature: spraakherkenning voor instant messaging en tweets.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

IM+ 3.4Shape Services heeft IM+ 3.4 ingediend bij Apple. Wanneer de applicatie goedgekeurd wordt en in de App Store verschijnt is nog niet duidelijk, maar de applicatie krijgt een interessante nieuwe feature: Speech Recognition oftewel spraakherkenning voor instant messaging en tweets. Waar Apple spraakherkenning alleen mogelijk heeft gemaakt op de iPhone 3GS heeft Shape Services al verklapt dat de spraakherkenning van IM+ op alle iPhone-modellen zal werken.

IM+ is samen met BeeJiveIM één van de populairste instant messaging-clients voor de iPhone. De applicatie ondersteunt MSN, Google Talk, AOL, Yahoo, ICQ, Twitter, Skype, Facebook, MySpace en Jabber.


Met de spraakherkenningsfunctionaliteit heeft Shape Services een primeur, omdat geen enkele concurrent een dergelijke techniek ondersteunt. De spraakherkenning houdt in dat het mogelijk is berichten in te spreken in plaats van in te typen (zie filmpje). Of dit alleen werkt in de Engelse taal of dat andere talen (zoals Nederlands) ook ondersteund worden is nog niet duidelijk. Wel zal er voor spraakherkenning een extra bedrag betaald moeten worden bovenop de aanschafprijs van IM+ door middel van een in-app purchase (microbetaling). Waarschijnlijk zal het om een bedrag van € 0,79 gaan.

Verdere verbeteringen in IM+ 3.4 zijn geanimeerde emoticons (de zogeheten smilies) en een aantal bugfixes, waaronder het verhelpen van de zwarte balk wanneer de applicatie in landschapsmodus gebruikt wordt.

Downloaden: IM+ (€ 7,99)

Bron: Redmond Pie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.