Angry Birds viert 3e verjaardag met versie 3.0: nieuwe Pink Bird en meer levels

Angry Birds is drie jaar en dat wordt op de iPhone en iPod touch gevierd met 30 nieuwe levels, waarvan 15 met Happy Birdday-thema.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds Happy Birdday iPhoneAngry Birds is drie jaar geworden! Ontwikkelaar Rovio Mobile viert de verjaardag van de wereldwijd bekende vogels met een grote update van het originele spel. Dat kwam pas in februari 2010 uit voor de iPhone en iPod touch, maar dat mag de pret niet drukken. Het spel is voorzien van dertig nieuwe levels, waarvan de helft het toepasselijke thema Birdday Party heeft gekregen. Daarnaast is het spelletje met meer dan 23.000 (!) recensies in de Nederlandse App Store voorzien van ondersteuning voor de iPhone 5.

Het spel benut nu de schermgrootte van de laatste iPhone en laatste generatie iPod touch. De technische verandering valt samen met de introductie van de ‘bubbelige’ roze vogel in het originele Angry Birds en de introductie van explosieve verjaardagstaarten. Die maken met hun knal de nabije stellages aan het wankelen.

Behalve de 15 verjaardagslevels zijn er nog 15 nieuwe levels geïntroduceerd in de eerste Angry Birds. Die hebben het thema Bad Piggies meegekregen en hinten direct naar de spin-off Bad Piggies die Rovio eerder dit jaar uitbracht. Of dat spel over drie jaar nog zo’n betekenis heeft als Angry Birds nu, valt overigens te betwijfelen. In vergelijk: het spel verzamelde tot nu toe 729 Nederlandse recensies.

Downloaden: Angry Birds (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Rovio heeft op de verjaardag van Angry Birds ook aangekondigd dat er in 2016 een Angry Birds-speelfilm zal verschijnen. De film zal worden geproduceerd door John Cohen, de man achter ondermeer Despicable Me. Net als deze film zal de Angry Birds-flick een 3D-animatiefilm worden. Rovio zal de film op alternatieve wijzen produceren en financieren, waardoor het bedrijf de volledige creatieve controle zegt te behouden over de speelfilm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 18:00
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, bad piggies, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.