Amazon gaat boeken verhuren via Kindle-app

Amazon gaat studieboeken verhuren via de Kindle-app, die ook voor de iPad verkrijgbaar is. Je bespaart daarmee zo'n 80 procent ten opzichte van de normale prijs van een boek.

boek huren kindleNu het nieuwe studiejaar er over een paar weken aan komt, staan veel studenten voor een flinke uitgavenpost: studieboeken. Een prijs van 50 of zelfs 100 euro is niet ongebruikelijk voor een studieboek. Amazon probeert er iets aan te doen met de nieuwe Kindle Textbook Rental-dienst. Daarbij kun je zo’n 80 procent besparen op de adviesprijs van een boek, door de boeken tijdelijk te lenen. Het voorbeeld hiernaast maakt duidelijk dat je daarmee behoorlijk wat geld kunt besparen: in plaats van 189 dollar voor de hardcover-versie kun je lenen vanaf 40 dollar.


Je kunt de studieboeken doorzoeken op basis van titel, auteur of ISBN. De huurperiode ligt tussen 30 en 360 dagen en je kunt ook de huurperiode verlengen als blijkt dat je een vak toch nog niet gehaald hebt. Bevalt het boek erg goed en besluit je hem alsnog te kopen, dan kun je het reeds betaalde huurbedrag in mindering brengen op je aankoopbedrag. Mocht je er al in geslaagd zijn om via de Kindle-app een boek te lenen, dan horen we graag je ervaringen.

Meer info: Kindle Textbook Rental
Downloaden: Kindle (gratis)

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.