iPad-app Coverjam toont foto’s bij de muziek die je luistert

Coverjam is een iPad-applicatie waarmee je foto's van een artiest ziet tijdens het luisteren van hun muziek. De app haalt de foto's zelf ter plekke van internet.

Coverjam iPad fullscreen foto muziekJe eigen muziek luisteren op de iPad hoeft niet meer puur een luisterervaring te zijn. Deze maandagochtend verschenen applicatie Coverjam. Die zoekt eigenhandig een stuk of tien foto’s bij een nummer dat wordt gedraaid en laat die in een slideshow zien tijdens het afspelen van de muziek. Dat kan ook in fullscreen. Foto’s die niet bevallen kunnen simpel weggeklikt worden.

De foto’s die bij artikelen worden gezocht, zijn afkomstig van de muzieksite Last.fm, de fotosite Flickr.com en vanuit de populaire iPhone foto-applicatie Instagram. Er is dus een internetverbinding nodig om ze te te kunnen laden. Foto’s die bevallen kunnen gedeeld worden via Twitter, Facebook of e-mail. Ook kun je ze in de Safari-browser bekijken om er meer informatie over te verkrijgen.

Coverjam ipad staande plaat

Met een tik op het scherm kun je vanuit elke plek in de applicatie naar het vorige of volgende nummer of swipen tussen de foto’s. Alleen als fullscreen uit staat kan er echter een andere artiest, een ander album of een andere playlist geladen worden. Helaas heeft Coverjam de rare trek om een zorgvuldig eigen samengestelde playlist door de war te gooien en op alfabet te sorteren, waarbij nummers die met een kleine letter beginnen, ook nog eens achteraan worden gezet. We vroegen de ontwikkelaar waarom dat was. Een foutje, luidde het antwoord – en iets dat in volgende versies verholpen zal worden.

Downloaden: Coverjam Pro (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 15:08
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.