AllAroundMe voor iPhone maakt er een leuke dag van

AllAroundMe is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je een leuk dagje kunt samenstellen of gewoon opzoekt waar leuke restaurants, clubs en concerten zijn.

allaroundmeHet Nederlandse bedrijf Mobzili heeft de applicatie AllAroundMe vandaag uitgebracht in de App Store. Deze app weet waar de beste film draait, wie er optreedt in het theater in de buurt en hoe je bij het restaurant van je keuze komt. De focus ligt op uitgaan: je locatiegegevens worden gecombineerd met uitgaansmogelijkheden in de buurt. Daarbij wordt samengewerkt met partners als Uitburo, Dinnersite, Belbios en 9292OV. Er komen nog meer partners bij, zoals ClubJudge, On Stage en Parkeerlijn. De app geeft antwoord op vragen als: Welke films draaien er nu en welke krijgen de beste reviews? Waar zit de beste Chinees? Is er een concert in de buurt? Het bijzondere daarbij is dat AllAroundMe een interessant dagprogramma voor je kan samenstellen via de functie ‘Create a Day’.

allaroundme iphoneJe kunt bijvoorbeeld een programma samenstellen, waarbij je eerst een film gaat kijken, daarna uit eten gaat en vervolgens een cabaretvoorstelling bezoekt. Via Google Maps zie je welke interessante bioscopen, restaurants en theaters bij elkaar in de buurt zijn en of je daar met het OV of met de auto kunt komen. De applicatie houdt ook rekening met je voorkeuren: als je bijvoorbeeld van dance-muziek en Japans eten houdt, wordt daar bij de keuze van concerten en restaurants rekening mee gehouden.

AllAroundMe bestond al voor Windows Mobile en Symbian. Nu is er ook een iPhone-versie en in een later stadium komt er ook een Android-versie.

Ontwikkelaar Mobzili wordt gesteund door de European Space Agency Business Incubator (ESA BI) en ontwikkelt een platform voor locatiegebonden diensten. Als straks het Europese Galileo-satellietsysteem actief is (dit het Europese alternatief voor het Amerikaanse NAVSTAR GPS-systeem) zien ze nog meer mogelijkheden voor gedetailleerde plaatsbepaling en bijbehorende diensten.

Downloaden: AllAroundMe (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2010, 17:03
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.