Alien Blue 2.6 geeft Reddit op de iPhone nog meer opties

Het sociale netwerk Reddit, waar gebruikers interessante links met elkaar delen, is vernieuwd voor de iPhone en iPod touch. De app Alien Blue kan voortaan ook subreddits laten zien geselecteerd op genre of

Alien BlueReddit, de vergaarbak van interessante artikelen, afbeeldingen en links uit de Westerse wereld, is sinds vandaag een stuk aangenamer te lezen op de iPhone. De geroemde applicatie Alien Blue die speciaal is gemaakt voor de website, is voorzien van een mogelijkheid om subcategorieën te lezen en te doorzoeken op categorie en interesse en laat je die categorieën zelf indelen zoals je wilt.

Alien Blue Reddit client linksBeide genoemde vernieuwingen gelden alleen als je over het Pro-pakket van Alien Blue beschikt, dat je voor 1,59 euro in de applicatie kan kopen. iCloud zorgt ervoor dat je indeling bewaard blijft. Ook bezochte links worden gesynchroniseerd tussen apparaten, mocht je Alien Blue ook op een andere iPhone of iPod touch hebben draaien, of de apart verkrijgbare iPad-versie in huis hebben. Om je te prikkelen met leuke subcategorieën, kan je voortaan ook willekeurige subreddits zien in het Explore Reddit-menu.

Alien Blue 2.6 heeft daarnaast haar webweergave totaal vernieuwd. Artikelen worden nu geladen in een in-app browser die de gelinkte webpagina’s op maat maakt voor het iPhone-scherm. Voorheen werden sites nog wel eens uit proporties of niet-geoptimaliseerd voor het beeldscherm getoond. Toebehorend aan de verbeterde weergave, worden foto’s en video’s nu ook weergegeven zonder ‘rommel’, zoals ontwikkelaar Jason Morrissey het omschrijft.

Alien Blue Pro Reddit Canvas weergave iPhoneEen andere vernieuwing maakt het mogelijk dat geanimeerde GIF-afbeeldingen ook getoond kunnen worden in de app. Die zijn zelfs begeleid van een laadanimatie zodat je weet dat je met een bewegend plaatje te maken hebt, voordat de animatie geladen is.

De lijst met verbeteringen en optimalisaties ten opzichte van de vorige versie van Alien Blue is lang. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat je niet automatisch meer een captcha hoeft in te voeren als je een persoonlijk bericht naar een andere Reddit-gebruiker wil sturen. Of dat de Canvas-optie voor Pro-gebruikers, waarin je overzichtelijk afbeeldingen achter elkaar kan zien, onder handen is genomen. Alles bij elkaar opgeteld zorgt het in ieder geval al voor één App Store-recensie van de nieuwste versie waarin wordt gesteld dat Alien Blue bijna beter werkt dan de website van Reddit zelf.

Downloaden: Alien Blue – Reddit Client (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 13:37
Categorie Nieuws
Onderwerpen game, reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.