Afdaling 2.0: Nederlandse wintersport-app vernieuwd

De iPhone-app Afdaling die je prestaties van het skiën en snowboarden op wintersport vastlegt, is strakker en handiger gemaakt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Afdaling 2.0 iPhone wintersport appOok aan apps die eenvoudig zijn van opzet, valt genoeg te verfraaien met een iOS 7-jas. De overzichtelijke Nederlandse wintersport-app Afdaling is vernieuwd naar versie 2.0 en bewijst het. De applicatie die je prestaties voor het skiën en snowboarden kan bijhouden, ziet er weer helemaal bijtijds uit. Nieuw is dat je favoriete locaties kan opslaan en dat je afgelegde routes kan delen op Facebook.

Met het nieuwe schuifmenu in plaats van knoppen onderin, is Afdaling 2.0 nog steeds overzichtelijk. Je komt binnen op het scherm waarop je meteen een nieuwe afdaling kan vastleggen, waarna je met veegbewegingen op het scherm kan schakelen tussen de weergave van de maximale snelheid, gemiddelde snelheid, afgelegde afstand en de maximaal bereikte hoogte. Helaas mist een beeld van je huidige snelheid wel. Je kan trouwens nog steeds handig instellen dat het beeld op zwart gaat zodra je de app in je broekzak stopt. Je moet de app wel toestemming geven op de achtergrond te mogen werken.

Afdaling iPhone opname scherm Afdaling overzicht statistieken iPhone

Een andere functie die handig is voor op en om de piste, is de nieuwe mogelijkheid om je favoriete locaties te pinpointen op de kaart. Op de pagina Mijn locaties druk je op de pin rechtsboven en voorts komt op je huidige locatie een pinnetje te staan dat je zelf een naam mag geven. Zo hoeft het vinden van je favoriete slagroomchocolademok op de piste geen probleem meer te zijn… en gaat het vinden van je blokhut na après-ski ook wat handiger.

Afdaling 2.0 kaart bekijken Afdaling 2.0 grafieken iPhone

De andere afdelingen in Afdaling zijn vooral leuk na het bezoek aan de piste. Je opgenomen sessies worden statistisch bijgehouden in Afdalingen, waarna je ze ziet op de kaart en in grafieken. Trofeeën is de laatste vernieuwing van de applicatie en toont je de prestaties die je al hebt gehaald. Je krijgt geen voorschot op wat je prijzen zullen zijn, dus de functie werkt niet als een rode lap voor je ogen om meer en sneller te skiën of snowboarden, maar het is evenwel het eerste speelse element van Afdaling. Omdat de app nog steeds interactieve elementen als vriendenprofielen en gebruikersfoto’s ontbeert (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bergfex/Ski of Mountago), blijft hij evenwel lekker simpel in gebruik.

Downloaden: Afdaling (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Lees ook: Beste wintersport-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 16:04
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sneeuw, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.