ABN Amro Mobiel Bankieren nu te downloaden

ABN Amro liet zo'n twee weken geleden in een teaser op YouTube enkele features zien van hun nieuwe applicatie. Deze werd verwacht in juli, maar is sinds vanmorgen al beschikbaar.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

abn amro mobiel bankierenAfgelopen donderdag hadden we goed nieuws voor de Belgische klanten van de ING. Toen introduceerde de bank een mobiel bankieren-applicatie waarmee klanten van de bank hun rekening op de iPhone kunnen beheren en geld tussen eigen rekeningen overboeken. ABN Amro had ook goed nieuws voor de Nederlandse gebruikers: ze lieten twee weken geleden in een filmpje al enkele features uit hun nieuwe app zien. De applicatie was zo’n twee weken geleden al aangekondigd en werd in juli pas verwacht, maar de app is sinds vanmorgen al beschikbaar.


In de nieuwe applicatie van de bank kun je onder andere zoeken naar ontvangen/verzonden bedragen, rekeningnummers en omschrijvingen, handig als je even vergeten bent hoeveel die vriend je alweer schuldig was na dat avondje stappen. Want ook dat is mogelijk met de applicatie: geld overmaken naar je eigen rekening, maar ook naar die van vrienden en je huisbaas. De applicatie kan gebruikt worden door particulieren en zakelijke klanten die een omzet hebben tót 1 miljoen euro.

abn-amro-mobiel-iphoneAls je op de internet bankieren-website een aantal rekeningnummers en namen in je adresboek hebt opgeslagen kun je deze ook in de applicatie gebruiken. Daarnaast kun je de applicatie personaliseren, door foto’s en namen toe te voegen aan rekeningen. Gebruik je ook de ABN Amro Saldo-applicatie, dan zal de registratie-methode je bekend zijn: door middel van de e-dentifier koppel je je rekeningen aan de applicatie (ook als deze al gekoppeld zijn aan de Saldo-applicatie). Daarna kies je een wachtwoord voor de applicatie. Hier heeft de bank een verbetering doorgevoerd, door nu 5 cijfers toe te staan voor het codeslot, maar het lijkt erop dat het nog niet mogelijk is om deze alfanumeriek (met cijfers en letters) te maken.

Om wat onduidelijkheid weg te nemen leggen we nog even uit bij welke acties je de e-dentifier van de ABN Amro nodig hebt:

  • Bij het koppelen van je rekeningnummer aan de applicatie
  • Bij het veranderen van de limiet van het maximum overboekingsbedrag in de applicatie
  • Bij het overmaken van geld naar ‘niet-bekende’ rekeningen. Niet-bekende rekeningen zijn rekeningen waar je meer dan 18 maanden geen geld naar hebt overgeboekt.
  • Overmaken van bedragen die hoger zijn dan het eerder ingestelde maximumbedrag

Voor deze acties heb je geen e-dentifier nodig, maar volstaat je ingestelde wachtwoord:

  • Overboeken naar bekende rekeningen. Bekende rekeningen zijn rekeningen waar je de afgelopen 18 maanden geld naar hebt overgeboekt.
  • Overboeken naar eigen rekeningen
  • Overmaken van bedragen die binnen het eerder ingestelde maximumbedrag vallen

Maar de concurrenten zitten niet stil: in maart kreeg de Rabo Bankieren-applicatie bijvoorbeeld een update waarmee je acceptgiro’s kon scannen en in mei kreeg de (Amerikaanse) applicatie ING Direct een update waardoor je geld via Bump naar vrienden kan overmaken. In de Nederlandse versie van de app kan dat nog niet.

Downloaden: ABN Amro Mobiel Bankieren (gratis – universeel)

Ook verkrijgbaar:

Alle tipgevers bedankt voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.